Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Цялата еволюция на мобилната фотография в една инфографика

По случай годишнината от пускането на своя първи мобилен телефон с вградена камера Samsung проследява как през последните 15 години цифровата камера се превръща в една от най-важните смартфон функции.

20 февруари 2015
7590 прочитания
13 одобрения
2 неодобрения

През последните няколко години камерите в смартфоните се развиха от новост до изключително добро фотографско устройство. Малки по размер, но с големи възможности, днес камерите на смартфоните могат да превърнат всеки потребител в начинаещ художник, фотограф или оператор, позволявайки му да разгърне своята креативност с помощта на набор от непрекъснато подобряващи се функции и характеристики.

Mobile Photography

А всичко това всъщност започва доста по-отдавна, отколкото може би предполагат мнозина. Преди няколко дни например се навършиха точно 15 години откакто компанията Samsung представи своя първи мобилен телефон с вградена камера.

Прочетете още: Еволюцията на днешния смартфон

The first mobile phone camera

През февруари 2000 година Samsung се вписва сред основоположниците на стандартите в индустрията чрез интегрирането на първата по рода си 0.3-мегапикселова камера в модела SCH-V200. От 2002 г. насам камерата на мобилните телефони бързо еволюира от чудато приспособление до полезно устройство, което е едновременно практично и удобно. Етo как изглежда тази еволюция, събрана в кратка инфографика по случай 15-годишния юбилей на мобилната фотография в телефоните на южнокорейския производител.

The evolution of Samsung's Mobile Photography

13 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Цифрова фотография"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Цялата еволюция на мобилната фотография в една инфографика"    

абонамент за бюлетина