Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Facebook ще се грижи за онлайн присъствието ни и след смъртта

Facebook въвежда нова функция, наречена “Legacy Contact”, даваща възможност на всеки потребител да си избере доверено лице, което ще може да се разпорежда с неговия акаунт и страниците му в социалната мрежа в случай на смърт.

13 февруари 2015
6464 прочитания
1 одобрение
5 неодобрения

В днешно време човек може да завещае на близките си практически всичко – от имущество и домашни любимци до акаунтите си в социалните мрежи. Може би си спомняте, че преди около две години Google предостави възможност да предадем контрола над своите данни на друг след изтичане на определен период на бездействие. Е, сега нещо подобно прави и Facebook.

Facebook въвежда нова функция, наречена “Legacy Contact”

Казано по-точно, най-популярната социална мрежа въвежда нова функция, наречена “Legacy Contact” (“доверен” или “наследствен” контакт). Тя дава възможност на всеки потребител да си избере доверено лице, което ще може да се разпорежда с неговия акаунт и страниците му във Facebook, когато титулярът се отправи към вечните ловни полета. За въпросната функционалност се грижи съответен пункт от менюто за настройки за сигурност на акаунта. За съжаление, засега тази функция все още не е достъпна за нашата страна.

Прочетете още: Мобилно приложение с изкуствен интелект ще продължи да пуска туитовете ви и след като умрете

Facebook въвежда нова функция, наречена “Legacy Contact”

Когато тя в крайна сметка се появи, Facebook ще ни предлага три варианта за действие в случай на най-лошото: изтриване на акаунта и страниците ни в социалната мрежа, превръщането им в “паметна страница” или завещаване на акаунта.

Facebook въвежда нова функция, наречена “Legacy Contact”

Досега Facebook просто “замразяваше” потребителския акаунт след получаването на сигнал за настъпила смърт от приятели или роднини – разбира се, придружен със съответните документални доказателства.

1 одобрение
5 неодобрения
Още от рубрика "Интернет"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Facebook ще се грижи за онлайн присъствието ни и след смъртта"    

абонамент за бюлетина