Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Не правете това – контрабанда на iPhone в стил „мобилна броня“

Куриозен случай на границата между Хонконг и Китай демонстрира как не бива да се прави контрабанда на мобилни телефони.

19 януари 2015
6120 прочитания
6 одобрения
0 неодобрения

Въпреки че смартфоните на Apple (а и не само техните) се произвеждат в Китай, купуването на таккива устройства в Поднебесната империя съвсем не е евтино занимание. Това е и причината за процъфтяването на контрабандни практики за доставяне на iPhone апарати и предлагането им на по-ниска цена. Един неотдавнашен куриозен случай обаче показва как не бива да се прави това.

мобилна броня от iPhone

Пример в това отношение дава жител на съседен Хонконг, който очевидно е решил да изкара някой и друг необлагаем долар, като прекара нелегално в Китай общо 94 iPhone апарата, модел 6 и 6 Plus. За целта той прибегнал до изпитан метод, известен като „мобилна броня“ – при него смартфоните се залепват с тиксо около торса и/или краката и с прикриват с широки дрехи. А за да елиминира евентуални подозрения, въпросният контрабандист дори взел две чанти със съвсем легален багаж.

Прочетете още: Най-куриозните продажби на eBay

На проверовъчните станции на летището обаче за пореден път се потвърдило, че лакомията може само да те вкара  в беля – големият брой смартфони в „мобилната броня“ силно сковавал движенията на пишман-контрабандиста, а това, както може да се очаква, отдалеч привклякло вниманието на митничарите. Проверката с метал-детектор потвърдила очевидното.

мобилна броня от iPhone

Сега, според законодателството на Хонконг, нарушителят ще трябва или да излежи 7 години в затвора, или да плати глоба в размер на $2 млн. 

6 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Любопитно"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Не правете това – контрабанда на iPhone в стил „мобилна броня“"    

абонамент за бюлетина