Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Враца става част от Европейската седмица на програмирането

По време на събитието Code Week Враца, на 11 и 12 октомври, ще бъдат проведени множество безплатни workshop-и, обучения и лекции по някои от най-търсените теми от сферата на ИТ бизнеса. Очакват се също много състезания, награди, томболи и най-вече възможности за професионална реализация.

02 октомври 2014
6359 прочитания
4 одобрения
0 неодобрения

На 11 и 12 октомври във Враца ще се проведе най-иновативното по рода си събитие в северозапада – Code Week Враца. То е част от тазгодишната Европейска седмица на програмирането, а целта му е гражданите на град Враца и региона да се запознаят с модерните възможности за работа в най-успешния сектор в България – този на информационните технологии.

CodeWeek EU

В рамките на мероприятието във Враца ще бъдат проведени многобройни безплатни workshop-и, обучения и лекции с професионална насоченост по някои от най-търсените теми от сферата на бизнеса в момента. Безплатните уроци ще се оформени в няколко отделни модула, в тва число: Създаване на сайтове за начинаещи с WordPress, Увод в програмирането и Java, Създаване на приложения за Андроид, Програмиране за най-малките, Видеообработка, Дизайн с Photoshop, Роботика за начинаещи, Front-end – създаване на сайтове и уеб приложения с HTML, CSS и JavaScript, Създаване на съдържание – блогове, влогове и статии, Хакатони Социално предприемачество.

Прочетете още: Втора СофтУни конференция предстои през октомври

Получените знания и умения ще помогнат на участниците да се усъвършенстват в даденото направление и да намерят работа в желаната от тях насока, както онлайн, ако предпочитат да работят във Враца, така и в едни от най-успешните фирми в България, подчертават организаторите. Най-изявените от различните направления ще получат реални проекти, които ще им служат като своеобразно портфолио при кандидатстване. А междувременно на събитието могат да се очакват също  много състезания, награди, томболи и най-вече възможности за професионална реализация на първото по рода си мерорпиятие в този край на страната.

Code Week ВрацаЗа участие се изисква предварителна регистрация на адрес официалния сайт на Code Week Враца. На посочения адрес ще намерите също допълнителна информация за всеки един от модулите, както и за лекторите, които ще преподават. Организатор на събитието е компанията Vratsa Software, която провежда безплатни курсове по WordPress и Android във Враца за ученици и възрастни. Спонсори са хостинг компанията ICN, Община Враца и Софтуерния университет. За организацията помагат също и РИО-Враца и Бюрото по труда в града.


4 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Образование и Кариера"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Враца става част от Европейската седмица на програмирането"    

абонамент за бюлетина