Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Apple публикува инструкция за миграция от Android към iOS

В навечерието на пазарния дебют на своите нови iPhone 6 и iPhone 6 Plus компанията Apple прави всичко възможно, за да улесни потребителите при евентуална миграция от Android-смартфони към iOS-платформата.

18 септември 2014
10259 прочитания
6 одобрения
14 неодобрения

Преди по-малко от година и съвсем наскоро след излизането на някои от най-зрелищните миналогодишни Android-базирани смартфон флагмани като Samsung Galaxy S4. Motorola Droid Ultra и Nexus 5, самият шеф на Google, Ерик Шмидт, написа наръчник за преход от iOS към Android. Сега, в навечерието на пазарния дебют на своите нови смартфони iPhone 6 и iPhone 6 Plus компанията Apple отвръща на удара с аналогичен жест, публикувайки на своя официален сайт подробна инструкция, която има за цел да облекчи потребителите при евентуална миграция от Android-смартфони към iPhone.

Android to iOS migration instruction

Документът съдържа информация за това как може да се настрои потребителския e-mail акаунт в iOS, как да бъде пренесена информацията за контактите и календарните данни. “Ябълките” дават и линкове към допълнителни приложения, с помощта на които могат да бъдат пренесени потребителските данни – например Copy My Data за iOS и Android.

Освен това компанията предлага и начин за пренасяне на данните за контактите и в социалните мрежи – чрез инсталиране на съответните приложения за iOS. По подобен начин се дават препоръки също за пренасянето на снимки и видео клипове от Android-смартфони на iPhone. За това могат да се използват приложенията Copy My Data за iOS и Android, PhotoSync за iOS и Android, както и компютър с инсталиран клиент на iTunes. Има още инструкции за пренасяне на музика чрез приложенията за съответните услуги или с помощта на iTunes. На разположение са също препоръки за пренасяне на електронни книги и документи, като се обяснява какви приложения за iPhone потребителите могат да ползват, за да работят с такива типове съдържание.

Android to iOS migration

6 одобрения
14 неодобрения
Още от рубрика "Полезни съвети"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Анонимен
10:55, 18 септември 2014
Голям оптимизъм ги е обзел в Apple. . То да имаше в iphone 6 нещо, което досега не сме виждали, та да си заслужава подобно нещо, а то няма нищо.
1
одобрения: 1
ggg
12:03, 22 септември 2014
Безполезно начинание. Феновете на iPhone никога не са имали Android. Те са си родени като такива.
2
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Apple публикува инструкция за миграция от Android към iOS"    

абонамент за бюлетина