Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Google ще следи пътя на Дядо Коледа

Ново Android приложение на Google, наречено Santa Tracker, дава възможност да наблюдаваме всеки изминат километър от пътя му по Коледа. А дотогава Интернет гигантът предлага и други интересни занимания в селото на добрия старец.

06 декември 2013
7878 прочитания
17 одобрения
0 неодобрения

Екипът на Google работи усилено по задачата да следи отблизо шейната на Дядо Коледа по време на наближаващия празник с помощта на модерни картографски и уеб технологии, съобщава "Elf Creative Director" специалистът на компанията Санди Ръсел в официалния фирмен блог.

Google Santa Tracker

Благодарение на тези усилия на 24 декември всеки желаещ ще може да следи пътя на добрия старец по цялата планета, без да се лишава от удобството на креслото пред компютъра, телевизора или смартфона. Това ще става, разбира се, чрез специално празнично приложение, наречено Santa Tracker, което Google обещава да пусне за Android платформата в средата на декември, "след като елфите разрешат".

Google Santa Tracker

С Android приложението Santa Tracker ще можете и да помогнете на джуджетата в предпразничната подготовка.

С помощта на въпросното приложение ще имате възможност да следвате през смартфона или таблета си всеки километър от пътя на Дядо Коледа. Ако пък се притеснявате, че може да се разсеете и да пропуснете излитането на чувала с подаръци, от компанията са разработили и специално разширение за браузъра Chrome, което ще отброява времето до старта на шейната.

Google Santa Tracker Chrome Extension

Но тъй като до Коледа все още остават повече от две седмици, междувременно от Google предлагат и други забавления – например да посетите селото на Дядо Коледа и да проверите как върви подготовката за празника след 11-месечната тропическа почивка на стареца. Ако искате сериозно да се присъедините към подготовката, Google препоръчва да посещавате селото всеки ден до 24 декември, тъй като ежедневно ще има игри и изненади. И ако днес можете да се състезавате с шейна с впрегнати в нея елени, утре забавлението може да е друго, тъй като елфите напредват по малко всеки ден, подчертават още от Интернет гиганта. 

17 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Забавления"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Google ще следи пътя на Дядо Коледа"    

абонамент за бюлетина