Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Samsung подобрява общуването между телевизора и хладилника

Компанията представи нов Smart TV SDK пакет, който предоставя възможности за основна интеграция между модерните домашни електроуреди.

15 ноември 2013
7592 прочитания
12 одобрения
1 неодобрение

Хипотетичните футуристични ситуации, описани в миналогодишната ни статия "Привет! Обажда се вашият хладилник .." изглежда са на път да се сбъднат - поне във вселената на Samsung Electronics. От компанията съобщават, че са направили първата стъпка към свързване на всекидневната стая с „интернет на нещата", като предоставят новия софтуерен комплект за разработка – т.нар. Smart TV SDK, който предоставя "основна интеграция на умни устройства с телевизионното изживяване".

В случай, че сте пропуснали, концепцията „интернет на нещата" (Internet of Things) се смята за една от десетте технологични тенденции, способни да променят света. Технологията се използва и за т.нар. автоматизация на дома, чрез която ежедневно употребявани вещи като телефона, автомобила, домакинските уреди се свързват безжично помежду си към интернет и обменят данни и информация.

Samsung's modern kitchen

Прочетете още: Привет! Обажда се вашият хладилник…

А чрез новия Smart TV SDK собствениците на моделите телевизори Samsung Smart TV от 2013 г. и 2014г., които също притежават и свързани уреди на компанията, ще могат да получават актуални съобщения от хладилника, пералнята или климатика директно на телевизионния си екран, включително и информация дали прането е готово или дали някой е отворил хладилника, поясняват от Samsung. Освен това новият SDK пакет прави възможно основното взаимодействие между телевизора и свързаните уреди. Например ще можете да регулирате климатика, без да се налага да ставате от дивана, докато гледатe някой особено завладяващ филм.

Samsung's modern kitchen

Разбира се, т.нар. "свързан дом" съдържа много повече от комуникация между споменатите няколко електроуреда, но все пак с новия SDK пакет Samsung прави голяма крачка лъм действителната реализация на тази идея. Според компанията, основен кандидат за бъдеща интеграция е осветлението, а следващата стъпка е платформата да започне да взаимодейства и с уреди, произведени от различни компании. 

12 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Потребителска електроника"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Samsung подобрява общуването между телевизора и хладилника"    

абонамент за бюлетина