“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

»з€сниха се спецификациите на геймърската Steam Machine

—поред Valve, системата ще може да се модернизира според вкуса на всеки потребител, който на практика ще има свободата да промен€ всички съставни части, остав€йки от оригиналната Steam Machine единствено уникални€ корпус, чи€то външност засега не се разкрива.

07 октомври 2013
5282 прочитани€
14 одобрени€
2 неодобрени€

 акто веро€тно сте разбрали от гръмогласните анонси на Valve, които продължиха ц€ла седмица в кра€ на септември, през следващата година компани€та ще разшири съществено сво€та "Steam вселена". ј една от трите основни съставни части на въпросни€ континуум (освен платформата Steam OS и геймпада Steam Controller) ще бъде гейм системата, известна под наименованието Steam Machine. «асега последната е налична само под формата на прототип(и) за бета тестване, чиито спецификации се пазеха в тайна. ≈, това вече не е така, след като в петък в блога на Steam обществото беше съобщено какво ще има под капака на въпросните "парни машини". ≈то накратко най-важното.

Steam Machines

 акто се съобщаваше и по-рано, Steam Machine устройства ще се произвеждат от ралзични компании, които ще предлагат собствени конфигурации, както е обичайно в –— сегмента, предлагайки от бюджетни решени€ до топ системи за игра. ѕоради тази причина Steam Machine предложени€та, които в крайна сметка ще се по€в€т на пазара, най-веро€тно ще се различават от прототипните тестови машини на Valve. —поред думите на самата компани€, т€ иска да представи нещо "особено", затова текущи€ прототип е просто "производителна система, събрана от компоненти от върхов ценови диапазон". –азбира се, системата ще може да се модернизира според вкуса на всеки потребител, който на практика ще има свободата да промен€ всички съставни части, остав€йки от оригиналната Steam Machine единствено уникални€ л корпус. ќт компани€та отбел€зват изрично, че всеки ще може да си асемблира Steam Machine и сам (в което н€ма нищо чудно предвид, че въпросната система си е обикновено –—) и дори обещават да публикуват чертежи на корпуса – така че при желание потребителите да могат да си направ€т самосто€телно и кути€та.

—лед всички тези оправдани€ дойде ред и за самата конфигураци€ на първите триста Steam Machine прототипи, които Valve ще пусне сред потребителите за бета тест, оценка и отзиви:

¬идеокарта: NVidia GTX660, GTX760, GTX780, Titan
ѕроцесор: Intel i3, i5-4570, i7-4770
ѕамет: 16 GB DDR3-1600 (RAM), 3 GB GDDR5 (GPU)
ƒискова система: ’ибриден SSHD 1 “¬/8 GB
«ахранващ блок (PSU): 450 W
√абарити на системата: приблизително 30 х 31 х 7 см

¬ъншни€т вид на Steam Machine системата засега не се разкрива, тъй като по думите на Valve окончателната конструкци€ все още не е завършена. Ќе се разкрива и конкретната дата за разпращане на тестовите прототипи – известно е само, че това ще се случи още до кра€ на насто€щата година. 

14 одобрени€
2 неодобрени€
ќще от рубрика "’ардуер"
 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  
“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"»з€сниха се спецификациите на геймърската Steam Machine"    

абонамент за бюлетина