Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

HP потвърди, че разработва нов смартфон

Засега обаче все още остава неизвестно кога точно НР ще се върне на смартфон пазара, както и на коя точно мобилна ОС ще заложи.

02 юли 2013
6206 прочитания
7 одобрения
0 неодобрения

След като през септември миналата година изпълнителната директорка на Hewlett-Packard заяви в интервю, че компанията смята да се върне на смартфон пазара, тези дни се получи ново официално потвърждение, че американският производител работи по нов собствен смартфон. То идва от страна на директорката на фирменото подразделение за потребителски продукти за региона на Азия Ям Су Ин (Yam Su Yin), цитирана от изданието The Next Web, според която в момента компанията работи усилено над нови теблети, лаптопи и All-in-One компютри. На директен въпрос дали подготвя и смартфон, Ям Су Ин отговаря: "Отговорът е да, но не мога да назова срокове. Би било глупаво, ако отговорим не – НР трябва да бъде в играта".

HP smartphone

С други думи, вече е сигурно, че въпреки неуспехите с покупката на Palm и разработката на мобилната операционна система WebOS, HP възнамерява да се включи отново на смартфон пазара. Засега обаче все още остава загадка кога точно компанията смята да направи това както и на коя точно мобилна ОС ще заложи, при положение, че в края на краищата WebOS беше продадена на LG.

Подсказка по този въпрос може би се съдъръжа в първия Android таблет на НР – моделът Slate 7 – с който компанията се върна и в този пазарен сегмент. Това означава, че НР вече има известен опит с мобилната платформа на Google и е логично да заложи на нея и в други свои устройства. В същото време Ям Су Ин казва следното: "Когато закъснееш, трябва да отправиш друго предложение. Но има неща, които още могат да бъдат реализирани. Още не е късно. Когато НР обяви смартфон, той ще предложи друг начин за взаимодействие". Дали това означава използване на единствената засега мобилна ОС, позволяваща достатъчно мащабни промени, т.е. Android, или на нещо съвсем друго, засега остава неясно. 

7 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Мобилни комуникации"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"HP потвърди, че разработва нов смартфон"    

абонамент за бюлетина