Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Windows 9 – през ноември 2014

Windows 9 ще се появи приблизително две години след своя предшественик, като бета версията на следващата ОС се очаква още в началото на януари 2014-а, а първият release candidate – през следващото лято.

04 март 2013
15269 прочитания
54 одобрения
12 неодобрения

Въпреки ,че Windows 8 все още минава за нова операционна система, Microsoft вече започва работата по следващата версия на платформата си. Както обикновено, от Редмънтската компания не говорят за бъдещите си продукти, но в Мрежата започва да изтича неофициална информация за тях. Според няколко скорошни публикации в Softpedia например, следващата операционна система на Microsoft може да види бял свят още през следващата година. Така например първата Windows 9 beta версия се очаква на 7 януари 2014, а първото release candidate издание вероятно ще се появи през юли. И, ако всичко върви по план, Windows 9 RTM изданието ще бъде завършено към октомври, а финалната версия на Windows 9 би трябвало да е готова за дебют през ноември 2014 г.

Windows 9

Ако всичко това се окаже вярно, Windows 9 ще се появи приблизително две години след своя предшественик. Засега за очакваните подобрения в следващата версия на операционната система се знае малко, но цитирани от споменатото издание "източници, запознати с материята" твърдят, че Microsoft не възнамерява да върне липсващия в Windows 8 стартов бутон. Вместо това компанията ще доразработи Стартовия екран (с който потребителите сигурно вече ще са свикнали по това време), добавяйки повече опции за конфигурация.

Редно е да припомним също, че преди да се появи Windows 9, по някое време през тази година операционната система на Microsoft ще има поне още една голяма актуализация под формата на т.нар. Windows Blue – безплатната за Windows 8 потребители версия на платформата, която според някои, ще е нещо като голям Service Pack.

Разбира се, всичко казано дотук се базира най-вече на слухове, така че е добре да се приема с известна доза съмнение. Почти със сигурност обаче в Microsoft вече работят по следващата версия на операционната си система, така че е само въпрос на време да научим повече за нея. 

54 одобрения
12 неодобрения
Още от рубрика "Операционни системи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
jbatagliya
22:53, 06 март 2013
След като смяташ, че 8 цата е "боза" слез на Vista.
Аман от олигофрени "изпразващи " се безразборно и без капка покритие.
1
одобрения: 0
jbatagliya
22:53, 06 март 2013
След като смяташ, че 8 цата е "боза" слез на Vista.
Аман от олигофрени "изпразващи " се безразборно и без капка покритие.
2
одобрения: 0
stefanbratz
09:12, 09 март 2013
Много за и против вин 8.Тъка вървим напред...на4ин и ние да у4астваме някък си за създаването на вин 9.Умело редактора/по темата/напомня за вин 3.1.
3
одобрения: 0
Кратунчо
09:59, 07 август 2013
А вин 20 га ша злези
4
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Windows 9 – през ноември 2014"    

абонамент за бюлетина