Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Създателят на Macintosh дизайна показа неизлезли продукти на Apple

Бащата на промишления дизайн на продуктите с марка Macintosh, публикува снимки на интересни продукти на Apple, неизлезли на бял свят.

02 януари 2013
6411 прочитания
16 одобрения
0 неодобрения

Оригиналният и нестандартен дизайн е една от отличителните черти в много от изделията на Apple, но изглежда той е характерен не само за познатите продукти на компанията, а дори и за тези, които никога не са видели бял свят. Това личи от публикувани неотдавна снимки от самия баща на промишления Mac дизайн Хартмут Еслингер (Hartmut Esslinger).

Въпросният специалист е съосновател на едно от водещите дизайнерски студия Frog Design, разполагащо с офиси в цял свят, но също така е известен и като човекът, отговаряш за дизайна на първите Macintosh компютри и други продукти на Apple, излизали на пазара през 80-те и 90-те години на миналия век. Наскоро Еслингер и е издал нова книга, наречена "Design Forward", в която е публикувал и снимки на редица невиждани до този момент устройства на "ябълките" – прототипи на недостигнали до комерсиален етап изделия. Въпреки тази подробност обаче много от тях са доста интересни.

Macphone

Такава е например нереализираната идея за създаване на хибрид от класически фиксиран телефон и таблет, носещ името Macphone.

Baby Mac

Интригуващо изглежда и концепцията за малък компютър с безжични мишка и клавиатура, наречена Baby Mac. Очевидно насоченото към младата аудитория устройство обаче не е едиснтвеното тясно таргетирано изделие – Еслингер е предлагал и немалко варианти на Mac за ученици и студенти. Всички те се отличават с неголеми габарити и необичайна форма и са попадали в рамките на общ проект с наименование Macintosh Studies.

Macintosh Studies

На сайта Designboom можете да видите снимки на още около десетина продукти на Apple, създадени от Еслингер и невидели бял свят. Всъщност последното не е съвсем точно, тъй като техни превъплъщения все пак се появяват на пазара. Пример в това отношение е дизайнът на компютъра Apple Iic, който е в основата на концепцията "Snow White", използвана в практически всички продукти на американската компания, създавани през 90-те години на 20-и век. 

16 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Любопитно"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Създателят на Macintosh дизайна показа неизлезли продукти на Apple"    

абонамент за бюлетина