Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Crytek ще прави само безплатни игри в бъдеще

Един от първите опити за сериозен пробив на компанията в сегмента на игрите от тип free-to-play ще е мултиплейър шутърът от първо лице Warface. Визулано играта не отстъпва по качество на съвременните конзолни и РС заглавия, но за потребителя копието й нама да струва и стотинка.

11 юни 2012
6886 прочитания
25 одобрения
0 неодобрения

Завършилата миналата седмица конференция на компютърната индустрия за забавления - E3 2012 - изобилстваше от добри новини за геймърите, но една от най-радостните вероятно е намерението на небезизвестното студио Crytek скоро да се съсредоточи изцяло върху правенето на безплатни игри. Както беше потвърдено по време на събитието, след като компанията изпълни договорните си задължения по текущи проекти като Crysis 3, Homefront 2 и Ryse, компанията ще се фокусира само върху проекти от тип free-to-play (F2P), разчитайки за приходи от микротранзакциите, заобикалящи стартиращата скоро фирмена социална услуга GFACE, за която ви информирахме през февруари.

GFACE

Тъхй като Crytek разработва игри за конзоли, компанията разбира добре, че бъдещето е в онлайн проектите и в разпространението от тип free-to-play, разказва в интерво пред изданието VideoGamer изпълнителният директор на студиото Цеват Ерли (Cevat Yerli – на снимката долу). Според него в момента компанията е в преходен стадий от традиционния модел към безплатния принцип, а всички нови игри, които са в процес на разработка, както и бъдещите платформи и разработки се създават около онлайн средата и принципа free-to-play, при това с най-високо ниво на кчеството, разкрива още специалистът. Ерли подчертава още, че бъдещите игри на Crytek ще се отличават много на фона на сегашните F2P приекти, като отговарят на най-високите стандартни за разработка.

Cevat Yerli Crytek


Един от първите опити за сериозен пробив на компанията в сегмента на игрите от тип free-to-play ще е мултиплейър шутърът от първо лице Warface, разработван от Киевското подразделение на Crytek. Както може да се види от видеото по-долу, визуално играта на практика не отстъпва по качество на съвременните конзолни и РС заглавия, но за потребителя нейното копие нама да струва и стотинка (въпреки, че за компанията цената на разработката ще бъде между $10 млн.и $30 млн.).


Според Ерли, това ще сложи началото на ново поколение игри, което ще промени съществено положението на гейм пазара и в същото време ще бъде най-приятелски настроено към потребителя. Специалистът е съгласен с мнението, че в перспектива игрите ще се превърнат в онлайн услуги, а не отделни софтуерни продукти, но е против т.нар. премиум модели, използващи Downloadable content (DLC) пакети и други практики, които финансово "изцеждат геймърите до смърт".

Всичко това, без съмнение, ще накара мнозина да очакват с още по-големо нетърпение FPS заглавието Warface. В момента играта е на етап бета-тестове, които се провеждат в русия и Китай. Кога точно тя ще направи своя европейски дебют засега не се знае, но е известно, че за издател е избрана компанията Trion Worlds

25 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Игри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
georgi_206
21:10, 12 юни 2012
Супер, играта Warface изглежда доста добра.
1
одобрения: 1
loloto.loloto
13:15, 18 юни 2012
Ужас! Всички f2p игри изискват да плащаш ако искаш поне малко да си равнопоставен на другите играчи (другият вариант е да играеш поне по 5,6 часа на ден, но това както се сещате не е за нормални хора). Освен това така се реже главата на пиратството. Абе хората ще плащат много повече, но по-разсрочено, като на кредит. Американците много се радват на таквиа схеми - за това я докараха тая световна криза - с тъпотията си.
2
одобрения: 1
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Crytek ще прави само безплатни игри в бъдеще"    

абонамент за бюлетина