Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Facebook ще получи собствен магазин за приложения

Новата зона, наречена App Center, ще обединява най-добрите и полезни приложения за работа и забавления с Facebook, предназначени за всякакви платформи.

10 май 2012
6547 прочитания
6 одобрения
4 неодобрения

През следващите седмици най-голямата (все още) социална мрежа Facebook ще се сдобие със свой собствен магазин за приложения, наречен App Center, информират колегите от PC Advisor (британското издание на PC World), като се позовават на официални източници.

Според цитираната информация App Center ще бъде достъпен за всички, вече над 900 милиона потребители на социалната мрежа, като идеята е да стане новото централно място където те ще могат да търсят и намират полезни програми, които могат да им служат при ежедневното взимодействие с Facebook.

Казано иначе, новият онлайн магазин за приложения Facebook App Center ще обединява на едно място най-доброто от света на мобилните и уеб програми, вклюитрелно приложения от Apple App Store и Google Play, като всичко ще бъде достъпно както за iOS така и за Android устройства.

Facebook App Center

Според предварителните данни от Facebook, всяко от наличните в новия магазин платени и безплатни приложения ще бъде описано на собствена страница, която "ще помага на хората да разберат какво прави въпросното приложение уникално" и на която ще има и бутон за инсталирането му. Чрез тези страници социалната мрежа ще дава възможност и на разработчиците да промотират собствените си приложения.

Важно уточнение е, че в онлайн магазина за приложения Facebook App Center ще се държи изключително много на качеството на програмите, което според източниците ще е от ключово значение за успеха на този проект. А това кое приложение е качествено и кое не ще решават самите потребители, които ще имат възможност с мненията си да създават рейтинг на всяка програма. Приложенията с много нисък потребителски рейтинг няма да се листват изобщо в магазина, твърдят от Facebook. 

6 одобрения
4 неодобрения
Още от рубрика "Интернет"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Facebook ще получи собствен магазин за приложения"    

абонамент за бюлетина