Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Най-вредоносни са религиозните уеб сайтове, а не порно сайтовете, установи Symantec

Според най-новия отчет на Symantec за опасните места в Мрежата, на сайтовете с религиозна тематика има средно по 115 заплахи за сигурността на потребителите, докато порно сайтовете са чак на 10-тото място в класацията по “заразеност” с едва 25 заплахи средно.

07 май 2012
5251 прочитания
23 одобрения
3 неодобрения

Според един от най-новите доклади на известната security компания Symantec, най-вредоносните сайтове в Интернет са тези с религиозна тематика, въпреки че собствениците им не поддържали опасните програми в тях целенасочено.

Интересен факт от 17-тото поредно изследване на Symantec за малуер източниците в Мрежата е, че религиозните сайтове съдържат средно по 115 заплахи за сигурността на потребителите – най-често издващи под формата на фалшиви антивирусни програми.

religious web sites malware

От друга страна, порно сайтовете, които често са заклеймявани като най-опасни в Мрежата, съдържали средно по 25 заплахи и се класират едва на десето място във фирмената класация по "заразеност", изоставайки значително от други популярни уеб ресурси като електронни магазини, образователни сайтове, технологични ресурси, уеб страници за развлечения и др. Според Symantec обаче, най-любими за заразяване на киберпрестъпниците и, съответно най-често пълнени с малуер, са блоговете и сайтовете за уеб комуникация.

По мнението на security специалистите, това несъответствие с популярните митове за сигурността в Мрежата е лесно обяснимо. Според тях собствениците на порно сайтове (които, от друга страна, наистина са сред най-многобройните и популярни типове в Интернет) и заработват доста добри пари от продуктите си и нямат интерес да отблъскват потребителите, като допускат малуер на поддържаните от тях сайтове.Точно затова в Мрежата има далеч по-опасни за компютрите ви места от порно сайтовете. 

religious web sites malware

23 одобрения
3 неодобрения
Още от рубрика "Защита и сигурност"
КОМЕНТАРИ ОТ  
peter_ew
19:10, 07 май 2012
Всичко зависи какви сайтове посещавате! Всеки сериозен сайт сортира рекламите си и пази потребителите си. ;)
1
одобрения: 1
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Най-вредоносни са религиозните уеб сайтове, а не порно сайтовете, установи Symantec"    

абонамент за бюлетина