Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Още един “адски” рок-купон ще чества премиерата на Diablo III у нас

Идването на Diablo III ще бъде отбелязано и от онлайн-магазина Ozone.bg с “адско рок парти” в столичния клуб RockIT на 14 май. В полунощ срещу 15-и посетителите ще могат да получат своето копие на играта, а програмата до заветния час ще бъде изпълнена с всевъзможни предизвикателства, игри, изненади и много награди.

04 май 2012
8829 прочитания
10 одобрения
14 неодобрения

Преди десетина дни стана ясно, че предстоящата след точно толкова (на 15 май) премиера на може би най-очакваната игра за 2012 - Diablo III – ще бъде подобаващо отбелязана с мощно "диаболично" парти в София, но днес стана ясно, че купонът няма да е само един, защото такъв организира и онлайн-магазинът Ozone.bg. На това алтернативно събитие родните геймъри ще могат да отпразнуват завръщането на легендарната игра в столичния клуб RockIT на 14 май, като програмата на вечерта включва множество предизвикателства и приятни изненади за феновете на Diablo.

Diablo III

Естествено, кулминацията на партито е в полунощ, когато всички клиенти на Ozone.bg ще могат да получат своите копия на Diablo III. Според организаторите, доброто настроение за присъстващите от 19:30 до 23:59 също е гарантирано – посетителите ще имат възможност да участват в тематични игри, демонстрации, предизвикателства и изненади и, разбира се, да спечелят много награди. Входът е свободен за всички, които искат да прекарат една приятна и тематична рок вечер в добра компания, подчертават от Ozone.bg, разкривайки и още малко подробности за инициативите по време на "адското рок парти". Ето ги:

Програмата ще започне и завърши с огнен танц на сцената на RockIT, който е дело на клуб Fire Soul. Верните фенове на Diablo ще могат да подложат уменията си на изпитание в Alienware Hardcore състезание, което ще се проведе с "адските" машини на гейминг марката. Гостите в заведението ще се срещнат с новите герои от Diablo III, а участниците в конкурса за най-атрактивно Rock Hell облекло, организиран от клуб Накама, могат да си тръгнат с голямата награда на Sapphire - видеокарта ATI Radeon 7950.

За всички жадни домакините от бар RockIT са подготвили специални отвари по тайни рецепти. Междувременно на сцената ще се появят танцуващ серпентин и рицари с бойно снаряжение. Почитателите на настолните игри ще могат да вземат активно участие в демонстрации с награди на Magic: Тhe Gathering: Avacyn Restored – тематичното ново издание за сблъсъка между доброто и злото.

В подземното ниво на бар RockIT истинските фенове ще могат да се сдобият и с безплатни временни татуировки, вдъхновени от Diablo III и Razer. Най-активните гости ще получават и специални loot карти, които освен добро настроение могат да им донесат SSD и флаш-памети от Kingston, както и много други изненади и награди от организаторите и спонсорите на събитието. За подгряването на настроението ще имат грижата красивите ангелчета и страшните дяволици, които ще посрещат всеки странстващ пътник, попаднал в бар RockIT (ул. Георги Бенковски №14) на 14 май. 

10 одобрения
14 неодобрения
Още от рубрика "Игри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
¦•••SHERIFA•••¦
18:14, 07 май 2012
Не бих си позволил да отида на олигополно парти с още по-монополистична цена на игра, струваща най-скъпо от цял свят (правил съм директни сравнения с една камара европейски retailers + от страни извън EU). Чисто и просто платена новина или репортаж. Гласувам „Против“ (неодобрение), тъй като смятам (както и множество народ из България), че не може повече да ни цакат с топла бира [ препратка ] .

При средна европейска цена от €43-€48, тукашната цена е най-висока, а партито отново НЕ е официално от страна на Blizzard (това го пиша за редактора на новината - може да се провери това, че България НИКОГА не е присъствала в техните списъци, отделно и нямат официален представител за BG). Все пак ще си позволя да публикувам алтернатива за малко по-евтина цена, но и нормална (от гледна точна на останалите европейци) + получена играта още на 15-ти в полунощ, независимо в коя част на света се намира даденият човек: [ препратка ] .

А тези, които все пак биха си позволили да отидат на подобно парти, то това значи, че те ПОДКРЕПЯТ за пореден път монополите (Pulsar & Ozone - в олигопол), което значи: ВИСОКИ цени, НИСКА покупателна способност, ВИСОКО пиратство, аморални (безочливи) постъпки от страна на retailers (за ПОРЕДЕН път за ПОРЕДНА година) .
1
одобрения: 0
JollyRoger
20:59, 07 май 2012
Шерифе, не знам дали публикацията е платена, но се вижда с просто око, че поне част от нея не е копната от прес-съобщението на Озон, което те разпратиха до всички медии и което много от последните публикуваха 1 към 1 на сайтовете си - а това все пак си е за повала ... Иначе не видях някъде в новината да се твърди, че партито е официално на Близард, така че не ми стана много ясно защо го отваряш на въпрос, освен ако ти не си засегнат представител на въпросната фирма ;-)

За високите цени като цяло съм съгласен с теб, но твоя постинг ми звучи даже много по-рекламно и пропагандно от горната публикация, още повече, че предлаганата от теб алтернатива за Collector’s Edition (за 444 лв.!) хич не ми изглежда по-евтино от офертата в Пулсар да речем (179 лв.), а 95 лв. само за ключ също не ми звучи кой знае колко по-изгодно от 120 лв за цялото физическото издание .... Ама нейсе, целта ми не е да се заяждам с теб, тъй като това кое е скъпо и кое евтино до голяма степен е и въпрос на гледна точка. Всъщност похвално е, че все пак даваш някакви по-различни възможности за избор от тези на „олигополите“ .... въпрос на избор на всеки е какво и откъде да си купи, както и дали да иде или не на въпросните партита. Аз лично също мисля да пропусна, но не за друго, а щото подозирам, че ще е фрашкано с дечурлига ... не че имам нещо против последните, ама са ми предостатъчни и тия вкъщи ...
2
одобрения: 2
Keep smiling
¦•••SHERIFA•••¦
21:48, 07 май 2012
Разумен и резонен коментар :).

Не съм представител, по-точно единият от олигополите до преди години беше представител на Blizzard Entertainment (и до тогава получаваха НЕлокализирани английски издания и версии на кутийките на игрите) за България, но той ЗАГУБИ това право, поради незнайни задкулисни причини (далавери), тъй както България беше изгулиа сумати и европейски фондове, но това е друга тема. Въпросът е, че под самите анонси на партита са те са написали „Battle.net и Diablo са търговски марки или запазени търговски марки на Blizzard Entertainment Inc. в Съединените Щати и други страни.“, както и огромни плакати из възлови места (по подобие преди ~2г. при Cataclysm-а [ препратка ] Използвани и използват се логотата на Blizzard игрите, а това е достатъчно, при положение, че са НЕофициални партита. В САЩ тази година, за разлика от предни, Blizzard решиха САМО едно парти да има в един град, но едно ли е, то отново е анонсирано и отбелязано като официално, където трябва. Тук са две, но и двете…

Изчепаните отдавна колекционерски издания и при 2-та олигополо е излишно да коментирам – както техните МЕКО казано некадърни политики, както и техните анонси и разпределения на CE-та „под масата“ (реално погледнато от неутрална гледна точна). Колекционерски вече няма в ЦЯЛ свят от дни, това е литимиран продукт, чиято стойност, когато не се продава никъде по света, расте в пъти (отвори интернационалните аукциони и markets за повече информация), от там и нормално цената да е такава, и то за последна възможна бройка. Напомням, че Closed Beta ключове на: StarCraft II, Diablo III, DotA 2, CSGO са стигнали и варирали между $200 и $1000 при средно около €200-€250 (масово) за закупуване, и са били закупувани. Щом за виртуален артикул, който е ясно, че ще „expire“-не след определено време има хора, даващи парите си за това, само и само първи да имат достъп, то несъмнено има и колекционерски.

Обикновеното физическо издание е 107 на Pre-Order и 119 лв. това. „Малката подробност“, която се крие от Retailers на PC игри, и която геймърите ТРЯБВА да знаят, че в днешно време, година 2012, кутии на компютърните игри НЕ са необходими, НИТО дискове, НИТО n00b guide (книжка). Единственото необходимо нещо е оригиналният лицензионен ключ, намиращ се под диска в кутията. Именно такива неща предлагам и аз – инак казано, НАЙ-ЦЕННОТО. При конзолните игри не стои този въпрос по този начин, там все още (и за огромно съжаление) са нужни физическите носители, които в България естествено и както винаги са най-скъпи (отново съм правил преди време сравнения и калкулации за опр. заглавия - нови, стари, etc.). 107 - 95 = 12 лв. спестени + получен ключ в полунощ, независимо в коя част на света се намира даденият човек + бонусите [всички излезли е-книги по Diablo (без „Book of Cain“ и „The Order“), StarCraft и WarCraft на английски език в дигитален формат + официален Soundtrack (OST) в музикален формат от колекционерското издание + презареждане (Pre-Load) на играта още ДНЕС]. 119 - 95 (само дето няма да се задържи такава цената след 15-ти, а ще е 100-105) = … ясно колко. Въпросът не е в колко лева повече или по-малко ще се спести, а в това, че ИГРИТЕ КАТО ЦЯЛО са скъпи в България, предлагани от МОНОПОЛИСТИ. Аз например действам и си закупувам за себе си само ключове, и до момента имам в пъти повече оригинални игри, отколкото ако ги закупувах „по официалному“, давайки си парите при олигополите (и после що бензина бил скъп, що храните, що лекарствата, що това, що онова и т.н.) .

Че, ще има пишлемета на партита, ще има, това е ясно. Целта им просто е hype и изкуствено повдигане на ентусиазва – маркетинг .

Поздрави.
3
одобрения: 0
JollyRoger
09:48, 08 май 2012

Благодаря за подробното разяснение :о)
Ясно е, че си доста невътре в темата и поне на мен ми беше интересено и полезно да прочета детайлите. Не успявам да се отърва обаче от впечатлението, че ти също по някакъв начин си "в бизнеса" (имам предвид този с предлагането на игри), което пък ми оставя известно съмнение в непредубедеността на коментарите ти ...

Но все пак ще се опитам да обобщя: доколкото успях да схвана, основното ти послание е, че "игрите (а и не само) като цяло са скъпи в България” (в сравнение с останалите страни в Европа и света). С това по принцип съм съгласен, но ми направи впечатление и примера ти как при съответното търсене цените и навън могат да достигнат внушителни нива, илюстрирайки основен икономически принцип, а именно - че цените се определят от пазара и търсенето. Т.е. в България цените на игрите (бензина, доматите, яйцата и пр.) са такива, защото пазарът (т.е. Потребителят) ги търпи и купува на тях … В същото време е съвсем естествено продавачът да търси възможно най-високата продажна цена, без значение дали става въпрос за монопол, олигопол, за чужд онлайн магазин, за теб или за неизвестен спекулант, който е успял да се сдобие с Diablo III: Collector’s Edition (например) и се опитва да реализира бърза и лесна печалба чрез онлайн аукцион за сметка на същите тези потребители … Но това, което препоръчваш ти, е: “не купувайте от едните (в случая “монополи и олигополи” в България), а от другите (неизвестни хора и организации от другата страна на планетата)”.
Аз лично не намирам нищо нередно в такава практика – всъщност благодарение на Интернет наистина много хора правят точно това и то не само за игри. Но от друга страна силно се съмнявам, че за масовия потребител има значение от коя точно сергия си купува “доматите”. Според мен за повечето хора е важно те да стават за ядене, т.е. покупката да ги удовлетворява, и да са на достъпна за него цена. С други думи, едва ли на мнозинството хора им дреме дали доматите са в кутия или без и дали продавачът Х е оторизиран представител на фирмата Y, дали е обикновен “retailer”, онлайн магазин или спекулант - стига да намират подходящия за себе си баланс от цена и удовлетворение от покупката…
Ти очевидно си намерил такъв баланс, за което те поздравявам, а и си правиш труда да споделиш опита си с другите, за което даже бих те почерпил и бира :))) … НО това не значи, че той е универсален и важи за всички останали. Затова нека да приключим с пространните разсъждения и да оставим хората сами да решат какво искат и как да се сдобият с него – мисля, че това (свободата, която е като салама според една “безценна” реклама ;)))))) е по-ценно, отколкото да се опитваме да втълпяваме това или онова … Спирам с философиите с благодарност за търпението на всички, които са успели да изчетат коментара ми чак до тук :-)
А ти бъди здрав, Шерифе, и приятни минути с Diablo-то (очевидно си фен)
4
одобрения: 2
Keep smiling
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Още един “адски” рок-купон ще чества премиерата на Diablo III у нас"    

абонамент за бюлетина