Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Call of Duty: Black Ops II си навлече гнева на Anonymous

Поводът е промо трейлърът на очакваната наесен игра Call of Duty: Black Ops II, в който Aнонимните са представени като терористи.

04 май 2012
8819 прочитания
27 одобрения
8 неодобрения

Въпреки, че от излизането на Call of Duty: Black Ops II все още ни дели близо половин година, само броени часове след анонса на играта нейният издател ActiVision вече се присъедини към черния списък на Анонимните (Anonymous). Праведният гняв на Anonymous е предизвикан от промоционалният трейлър на играта, в който, докато се говори за терористи, е показан кадър на човек, носещ маската на Гай Фокс – неофициалният, но вече приеман като запазена търговска марка символ на Анонимните.

Anonymous

Това индиректно обвинение е поредното "посочване с пръст" към Anonymous и други организации като LulzSec след поредицата хакерски атаки над сайтовете на големи международни компании и правителствени институции през последната година. Анонимните обаче явно не са склонни да отминат с лека ръка не особено прикритото послание в трейлъра на ActiVision, като твърдят, че приемат "с хумор и жажда за мъст" намека, че те ще са сред злодеите в новата игра от поредицата Call of Duty. Не без задоволство, в своя видео клип Anonymous отправя и поредната си заплаха към голяма организация, като в знак на предупреждение показва доста лична информация за изпълнителния директор на гейм издателството Ерик Хършберг (Eric Hirshberg).


Към момента на тази публикация от ActiVision все още не са отговорили на предизвикателството (ако изобщо имат такива намерения). 

27 одобрения
8 неодобрения
Още от рубрика "Любопитно"
КОМЕНТАРИ ОТ  
STormDevil
12:49, 04 май 2012
Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
1
одобрения: 7
Чем тяжелее меч - крепче ладонь
krasimir99999
16:14, 04 май 2012
тия се филмират вече
2
одобрения: -4
vs24000
19:02, 05 май 2012
Аз не виждам нищо нередно в това. Учудва ме, че досега анонимните не отговаряха на провокации. Те са на път Вашингтон да ги обяви за "терористи"
3
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Call of Duty: Black Ops II си навлече гнева на Anonymous"    

абонамент за бюлетина