Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Нова “супер сплав” за бобините подобрява стабилността в дъната на Elitegroup

Показателите за жизнения цикъл и енергоефективността на дънните платки също значително се подобряват чрез използването на т.нар. Super Alloy Chokes, подчертават още от Elitegroup Computer Systems.

04 май 2012
6830 прочитания
16 одобрения
2 неодобрения

Преди по-малко от месец компанията Elitegroup Computer Systems (ECS) представи ограничено издание на дънни платки с утроено количество злато в най-важните конектори, но изглежда работата по интегрирането на нови материали продължава. Това съдим от скорошно съобщение на производителя, според което ECS въвежда в дъната си нов тип дроселни бобини, наречени Super Alloy Chokes и също със златно покритие. Според официалната информация, за разлика от стандартните решения, използващи железни или феритни сърцевини за бобините, новите дросели в продуктите на компанията са със сърцевини направени от уникална "супер сплав" (точно това буквално означава Super Alloy), чийто точен състав, разбира се не се споменава.

ECS Super Alloy Choke

По-важното от гледна точка на крайния потребител обаче е в това, че този нов тип бобини съществено увеличава стабилността на компютърната система, свеждайки до минимум вероятността от "забивания" или непостоянна производителност, подчертават от ECS. Дроселните филтри са от ключово значение за качеството на захранването към процесора и другите важни компоненти на системата и съответно за цялостната работа и производителността, така че колкото по-добри са бобините, толкова по-стабилна е системата, обясняват още от компанията. А според Elitegroup, новите Super Alloy Chokes осигуряват 150% повече стабилност от тези със стандартни материали в екстремни условия като гореща околна температура или овърклок. Освен това, използването на новия материал гарантира също по-дълъг живот, по-слабо влияние от електромагнитни излъчвания (EMI) и по-голяма енергоефективност на дънната платка, допълват още от компанията.

ECS Super Alloy Choke motherboards

Според официалната информация, до момента новите Super Alloy-базирани дросели са интегрирани в три модела дънни платки на Elitegroup с чипсети H77 и Z77: устройствата с обозначения X77H2-A3, Z77H2-AX и Z77H2-A2X. 

16 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Дънни платки"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Нова “супер сплав” за бобините подобрява стабилността в дъната на Elitegroup"    

абонамент за бюлетина