Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Shuttle обяви ултратънък и напълно безшумен неттоп - XS36V Barebone

В “най-малката в света” Intel Atom-базирана беърбон система Shuttle XS36V Barebone се използва само пасивно охлаждане, което има и основен принос за компактните размери на шасито с дебелина 36 мм и обем само 1 литър.

04 май 2012
7133 прочитания
10 одобрения
0 неодобрения

След като в началото на годината сведе обема на беърбон шаситата си за Sandy Bridge-базирани мини-компютри до 3 литра, вчера европейското подразделение на компанията Shuttle съобщи за ново постижение в "миниатюризацията" на XPC системите си. Този път то идва с неттоп модела Shuttle XS36V Barebone, чийто корпус е с дебелина само 36 мм, а вътрешният обем – само литър.Този факт дава основания на компанията да претендира, че е създала "най-малката в света barebone система", която ще влезе във вече известната на пазара фирмена линия "Slim PC".

Shuttle XS36V Barebone

Компактните габарити (22 x 3.6 x 16 см) на Shuttle XS36V Barebone със сигурност ще допаднат на частните или бизнес потребители, за които най-важно е мястото, но новият мини-компютър на производителя има и други достойнства. Едно от най-важните от тях е например абсолютната тишина при работа, която се дължи на факта, че тази мини РС-система разчита изцяло на безвентилаторно пасивно охлаждане.

Shuttle XS36V Barebone

Новият мини-компютър се предлага с инсталирано дъно и 32-нанометров процесор Intel Atom D2700 (1 MB cache, 2.13 GHz) с интегрирано графично ядро GMA 3650 и поддръжка на до два монитора едновременно чрез предвидените за тях HDMI, DVI-D и VGA интерфейси. Системата осигурява също Gigabit-LAN мрежова карта, пет USB 2.0 порта и RS-232 интерфейси за свързване контролни устройства, типични за търговски обекти и POI/POS приложения например. Предвиден е също интегриран картов четец, като в кутията може да се сложи и 2,5-инчово HDD или SSD устройство за съхранение. На кутията пък има и система за окачване, която дава възможност неттопът да се монтира например на задния панел на VESA-съвместими монитори.


Според официалната информация от Shuttle, новият мини нетоп Shuttle XS36V Barebone вече се предлага в Европа на ориентировъчна цена от 172 евро (без ДДС). По-точна информация относно цени и наличности за изделията на марката у нас може да се търси при дистрибуторите на Shuttle у нас – BIOS и RTS Computers. 

10 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Персонални компютри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
ivoo.vasilew
13:49, 06 май 2012
Хей,имам едно дъно с марката Shuttle,работещо на 133mhz.Явно са железни.
1
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Shuttle обяви ултратънък и напълно безшумен неттоп - XS36V Barebone"    

абонамент за бюлетина