Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Facebook и HTC изглежда наистина разработват свой “социален” смартфон

Поредна порция неофициална информация ни обещава през третото тримесечие Android-смартфон, построен от HTC на базата на “ексклузивна платформа”, която ще позволи в устройството да се интегрират всички функции на Facebook по максимално удобен за този мобилен формат и за потребителя начин.

27 април 2012
6331 прочитания
6 одобрения
0 неодобрения

Докато южнокорейският гигант Samsung активно си сътрудничи с Google за производството на т.нар. "гугълфони", известният мобилен производител HTC изглежда ще си стисне ръцете с Facebook за създаването на конкурентен "социален" апарат. Всъщност слуховете за едно такова сътрудничество и евентуалното създаване на Facebook смартфон (който уж щял да се казва Buffy) се носят още от края на миналата година, но след известен период на затишие в Мрежата отново се появи информация по този въпрос.

Facebook smartphone

Този път тя идва от изданието DigiTimes. То цитира "собствени източници", според които компанията HTC е разработила нов Android-смартфон, построен на базата на "ексклузивна платформа" (каквото и да значи това), която ще позволи в устройството да се интегрират всички функции на социалната мрежа Facebook по максимално удобен за този мобилен формат и за потребителя начин. Какво точно означава всичко това и дали изобщо е вярно би трябвало да разберем през третото тримесечие на годината, за когато според същите източници е планиран официалния дебют на Facebook смартфон. Подробности за цените и точните характеристики обаче засега не се съобщават.

В заключение е редно все пак да припомним, че вероятността за поява на апарат от този тип е доста голяма предвид досегашното сътрудничество между Facebook и HTC, илюстрирано доста добре в апаратите Salsa и Chacha, които по същество са си "Facebook терминали". Между другото, интересен факт е, че HTC беше и компанията, която първа пусна на пазара Android смартфон (T-Mobile G1) и дълго време беше вксклузивен партньор на Google за производството на първия "гугълфон" Nexus One. Сега обаче Google "танцува" изключително със Samsung, затова логично изглежда и вероятността HTC да търси пазарно "отмъщение" в партньорство с друг Интернет гигант. 

6 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Мобилни комуникации"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Facebook и HTC изглежда наистина разработват свой “социален” смартфон"    

абонамент за бюлетина