Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Ubuntu Linux 12.04 (Precise Pangolin) вече е тук

Новата операционна система Ubuntu Linux 12.04 е достъпна за сваляне и готова да предложи на потребителите дългосрочна поддръжка, подобрен Unity интерфейс, съвсем нова система за бърз достъп до файлове и програми и много други интересни характеристики.

27 април 2012
8793 прочитания
49 одобрения
1 неодобрение

По традиция в края на април излиза пролетната версия на операционната система Ubuntu Linux, а вчера беше ред на тази с пореден номер 12.04, известна в "зоологията" и като педантичен мравояд (Precise Pangolin).

Precise Pangolin

Повечето подробности за Ubuntu Linux 12.04 вече са известни и за много от тях вече е ставало дума на нашия сайт, но все пак ще припомним основното за тази дистрибуция. Преди всичко тя е от тип LTS (long-term support), което означава по-дълъг от обичайното период за поддръжка (5 г.). Новата версия на Ubuntu е базирана на Linux ядрото с номер 3.2.12 и някои от основните подобрения в нея са в интерфейса Unity.

Ubuntu Linux 12.04 HUD

Друга важна нова характеристика на Ubuntu Linux 12.04 е системата HUD (Head-Up Display), която по същество е нов способ за бърз достъп до файловете и опциите на платформата. С нейна помощ вместо по традиционния начин чрез менюта и отваряне на различни папки, потребителите могат да получат достъп до желаното съдържание просто като започнат да въвеждат желаното действие или име на приложение, а системата чрез средства за автоматичен подбор ще предлага най-вероятните наименования на наличните програми или команди в щатното меню на текущото приложение.

Ubuntu Linux 12.04

Сред другите новости отбелязване заслужават също подобрената поддръжка на мултимониторни конфигурации, променения екран за влизане в системата, редица подобрения в Dash модула, обновени настройки на параметрите за конфиденциалност, нови горещи клавишни комбинации и др. Внедрено е и ново средство за управление на системата, наречено Landscape и предлагащо възможности за контрол, ъпдейти и други манипулации с компютъра.

Ubuntu Linux 12.04

Новата операционна система Ubuntu Linux 12.04 вече е достъпна за сваляне от официалния сайт на проекта. Припомняме, че следващото издание на open source платформата ще носи кодовото наименование Quantal Quetzal и ще излезе на 18 октомври. 

49 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Операционни системи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Ubuntu Linux 12.04 (Precise Pangolin) вече е тук"    

абонамент за бюлетина