Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Cooler Master втали HAF X шаситата до среден размер

Успешната геймърска кутия HAF X на Cooler Master се превъплъщава с усъвършенстван дизайн, вече достъпен и в mid-tower формат с модификацията HAF XM.

26 април 2012
6988 прочитания
21 одобрения
0 неодобрения

Почти две години след като на пазара се появи чудовищната от гледна точка на габаритите, но, както се оказа, много успешна на пазара геймърска кутия HAF X, нейните създатели от компанията Cooler Master "вталиха" мерките й до mid-tower формат, който вече изглежда значително по-елегантно в новата модификация, кръстена HAF XM.

новото mid-tower шаси Cooler Master HAF XM

Въпреки намалените размери на кутията обаче компромиси с характеристиките не са допускани, уверяват ни от компанията Cooler Master, според която HAF XM се отличава със същите богати характеристики и подпомагащи охлаждането и въздухообмена елементи, характерни и за оригиналния модел и даващи името на цялата фамилия (HAF = High Air Flow). Новото шаси HAF XM идва екипирано с цели четири 200-милиметрови венталатора (отпред, отстрани и два отгоре) плюс един с диаметър 140 mm на задния панел, извеждащ от кутията топлия въздух. Това според компанията придава на въздушния поток "сила на ураган", който гарантира отличното охлаждане на компонентите на компютърната система.

Шасито HAF XM, разбира се, е насочено главно към РС ентусиастите, за които са осигурени най-любимите им характеристики. Моделът например е снабден със завъртащ се на 90° страничен панел, който улеснява достъпа до компонентите, а вътрешното пространство е достатъчно за поддръжката на 8+1 разширителни слота, включително за мулти-картови графични конфигурации от тип NVIDIA SLI или AMD CrossFire.

новото mid-tower шаси Cooler Master HAF XM

Потребителите могат да поддържат и внушителни HDD / SSD масиви за съхранение с общо до девет устройства, поддържани както чрез обичайните отделения така и с два X-Dock слота и един модул за монтиране на 2.5" HDD/SSD зад дънната платка.

Щедър на I/O опции е и предният панел на кутията, който дава достъп до два USB 3.0 и също толкова USB 2.0 порта, аудио конектори и контролен FAN LED панел. На горния панел на кутията пък конструкторите на Cooler Master са сложили гумирана подложка за поставяне на различни мобилни джаджи, които, както знаем, честичко се синхронизират със съдържанието в компютрите.

новото mid-tower шаси Cooler Master HAF XM

Според официалната информация, новото mid-tower шаси Cooler Master HAF XM е на пазара от 24-и април. От компанията не съобщават ценова информация, но препоръчват за такава да се обръщаме към местните дистрибутори на марката, т.е. Мост Компютърс за България. Повече за самата кутия можете да откриете на официалната продуктова уеб страница или от PDF спецификацията на модела. 

21 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Персонални компютри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Cooler Master втали HAF X шаситата до среден размер"    

абонамент за бюлетина