Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Овърклокнаха Intel Ivy Bridge процесор до 7 GHz

Рекордът е постигнат с процесор Core i7-3770K и дънна платка ASUS P8Z77-V Deluxe.

26 април 2012
6916 прочитания
31 одобрения
0 неодобрения

Само часове след официалния анонс на най-новото поколение Intel Ivy Bridge започнаха и експериментите с наличните чипове от серията с цел проверка на качествата им, а вече не липсват и интересни постижения. За едно такова съобщават от компанията ASUS, която информира за овърклок рекорд на Ivy Bridge, постигнат с дъно ASUS P8Z77-V Deluxe.

ASUS P8Z77-V Deluxe motherboard

В изпитанието е използван процесор Intel Core i7-3770K, чиято фабрична работна честота е 3,5 GHz, а разблокирания му множител улеснява овърклока. В тестовата система е използвана и общо 16 GB DDR3 памет с модули, заемащи всички налични слотове на дъното и честота, клокната на 2800 MHz. С тази конфигурация, експериментаторите са успели да удвоят щатната честота на процесора, достигайки 7 GHz, като всички ядра са били активни – рекордно до момента постижение, което според ASUS се дължи на фирменото LN2 охлаждане (с течен азот), което е позволило процесорът да надхвърли с толкова много фабричния си лимит.

Пак според уверенията на ASUS, другото важно условие за този съществен овърклок е комбинацията от чиспета Intel Z77 Express и новата многофазна цифрова система за захранване в дънната платка ASUS P8Z77-V Deluxe. 

Очаквайте скоро и резултатите от тестовите експерименти с Intel Ivy Bridge процесор, проведени в редакцията на PC World.

31 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Дънни платки"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Овърклокнаха Intel Ivy Bridge процесор до 7 GHz"    

абонамент за бюлетина