Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Brother разширява продуктовото си портфолио към нови сегменти и с по-бързи решения за печат

Новата стратегия за развитие на Brother ще разшири полето на действие на компанията към SMB и корпоративните потребители и ще въведе марката в нови за нея сегменти като този на самостоятелните скенери, уеб конференциите, високоскоростния печат и др.

25 април 2012
8705 прочитания
1 одобрение
0 неодобрения
Страница 1 от 2

Печатът на хартиени документи не намалява въпреки тенденцията към все по-голям електронен документооборот. Това е една от ключовите констатации, до които е стигнала компанията Brother в наблюденията си на пазарите по света през последните години и която е основен аргумент за развитието на най-новата фирмена стратегия за развитие през следващите 3-4 години. А въпросната стратегия ще изведе Brother доста извън границите на традиционната за компанията SOHO (Small Office & Home Office) аудитория и обичайния набор от мастилени и лазерни принтери и мултифункционалки, стана ясно на днес по време на специално мероприятие, организирано от българското подразделение на фирмата.

Brother HL-5450DN laser printer

Иначе казано, компанията която се похвали са 10% ръст спрямо миналата фискална година, смята да предложи решения, подходящи не само за SOHO сегмента, но също и за малкия и среден бизнес (SMB) и дори за корпоративни клиенти, разказа Ивайло Апостолов, представител на Brother за България. Това ще стане с изцяло обновено продуктово портфолио, което ще се развива в няколко направления и предвиждащо най-съществени разширения и подобрения в по-високия клас решения за печат на марката. В традиционните за компанията сегменти на лазерните и мастилени принтери и МФУ компанията смята да въведе нови лазерни принтери за високоскоростен печат (със скорости на работа до 38-40 ppm), издържащи на по-големи от досегашното месечни натоварвания (до 100 хил. страници) и оборудвани с разнообразни решения за ограничаване на разходите за създаване на хартиени документи – от специален софтуер за управление на машините и печата (решението b-guard) до консумативи с висок капацитет, свеждащи цената за отпечатване до около 2 стотинки на страница.

Brother HL-6180DW laser printer

Това обаче е само началото. След около година Brother смята да представи на Европейския пазар резултата от своя проект, наречен Cobra. Накратко, става въпрос за следващото поколение високоскоростен принтер на Brother с нова linehead технология. При нея печатащата глава е с ширина 21,5 см.и печата едновременно по цялата ширина на страницата с помощта на близо 5200 дюзи.Така според компанията устройството се превръща в най-бързия в света мастилено-струен монохромен принтер, работещ със скорост на печат 100 страници в минута, като се поддържа и двустранен печат.

Brother Cobra linehead printer

Името, дизайна и детайлните спецификации на Cobra вероятно ще бъдат променени преди пускането му на пазара, но според официалната информация на този етап, принтерът е с много по-ниска енергоконсумация в сравнение с лазерните устройства.

Продължава на следващата страница

1 одобрение
0 неодобрения
Още от рубрика "Бизнес"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Brother разширява продуктовото си портфолио към нови сегменти и с по-бързи решения за печат"    

абонамент за бюлетина