Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

У нас се появи зарядно за мобилни джаджи, което черпи ток от … водата

България е една от седемте страни в света, в които базираното на горивна клетка зарядно устройство PowerTrekk отбелязва своята световна премиера, осигурявайки на потребителите независим източник на енергия за всякакви мобилни устройства, които могат да се зареждат през USB.

23 април 2012
11541 прочитания
34 одобрения
5 неодобрения

Първото зарядно, което работи с вода – PowerTrekk, идва на българския пазар в момента на световната си премиера, съобщават от българския вносител на спортно оборудване и екипировка XcoSports, който вече го предлага у нас. В резултат на това българските потребители ще са сред малкото на планетата (засега устройството се предлага само в седем държави), които ще имат достъп до интересна новаторска технология, която елиминира нуждата от електрически контакт за зареждане на мобилни джаджи.

PowerTrekk water charger

Зарядното устройство PowerTrekk, представено за първи път през февруари на световното изложение за мобилни технологии MWC 2012, е продукт на шведската компания myFC, имащ за цел да удобство и спокойствие на хората, които са постоянно в движение, сред природата или просто за известно време нямат достъп до електричество. Продуктът използва технологията на горивните клетки (Fuel Cell), която природосъобразно и ефективно превръща водород в електричество, гласи официалната информация. Горивната клетка на PowerTrekk е напълно пасивна система, която превръща водорода в електричество чрез мембрана за обмен на протони. Химическият процес е безопасен и контролиран, а единственият вторичен продукт е малко водна пара. За да стартира процесът, трябва само да се подаде водород към горивната клетка, която пък да бъде изложена на чист въздух.

PowerTrekk water charger

За разлика от слънчевите зарядни устройства, тук електричеството се генерира бързо и не зависи от атмосферните условия, позицията на слънцето и други фактори. Използването му също е съвсем лесно: специалните шайби на продукта се поставя в "сет", който след това се допълва с вода и може да се използва за всеки уред, който се зарежда чрез USB – камера, мобилен телефон или GPS устройство. Шайби за устройството се продават по три в комплект, а PowerTrekk има и портативен комплект батерии, който може да се използва като готов източник на енергия и като резерв за горивната клетка.


Зарядното устройство PowerTrekk е "зелено" и поради факта, че шайбите, които са направени от метал със специално покритие са рецеклируеми, и са част от програма за повторно използване на производствените материали. PowerTrekk и специалните шайби към него отговарят на високи производствени стандарти и могат да бъдат внасяни на борда на самолет, подчертават още от дистрибутора XcoSports. От компанията обаче не съобщават нищо за цената на устройството или тази на шайбите, както и за колко зареждания приблизително стигат консумативите.

PowerTrekk water charger

34 одобрения
5 неодобрения
Още от рубрика "PC периферия и аксесоари"
КОМЕНТАРИ ОТ  
jijobg
13:30, 23 април 2012
А аз имам автомобил, който черпи енергия от ...въздуха - достатъчно е само да му напълниш резервоара с дизел и да му подадеш въздух и той тръгва!
1
одобрения: -7
asqda
16:02, 23 април 2012
(y)
2
одобрения: -2
Генислав
16:23, 23 април 2012
Цената е повече от смазваща:http://shop.oragie.com/product_info.php?products_id=1873&osCsid=410cff180b99e20d5149e0b212c0dc5e

389лв само за устройството, а после кои знае колко ще ти струват шайбите..
3
одобрения: 2
Genislav Nastev Manager IT \"Mania Team\" Tel. 00359 885 988 885
loloto.loloto
21:35, 23 април 2012
3 шайби = 10 лв., ама една шайбичка - 4Wh - слаба ракия. 833лв ти излиза киловатчас :) (без да броим водата)
4
одобрения: -1
123456789darkx
02:16, 24 април 2012
Нормално е да е скъпо. Всяко ново устройство в началото е скъпо и слабо ефективно. В последствие то бива подобрявано и достига достъпната си цена. Страхотна е идеята. Ако набере популярност защо не и да се използва много по-масово? Природата трябва да се опазва. Чудя се как въобще има неодобрения към новото зарядно
5
одобрения: 1
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"У нас се появи зарядно за мобилни джаджи, което черпи ток от … водата"    

абонамент за бюлетина