Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Oakley разработва собствен аналог на умните очила на Google

Google Project Glass няма да са единствените умни очила на пазара, който според Oakley е готов да приеме добре устройствата от този тип.

23 април 2012
7993 прочитания
8 одобрения
0 неодобрения

Проект, подобен на любопитната инициатива Google Project Glass, се разработва и на друго място – в компанията Oakley, която също работи над технологии за изобразяване на полезна информация директно на стъклата на очилата, съобщава онлайн изданието Bloomberg. Като оставим настрана очертаващата се малко необичайна конкуренция между дизайнерско студио и мастития Интернет гигант, в технологично отношение джаджата на Oakley може да се окаже напълно съвместима с изделието на Google, което, в общи линии, е опит да се добавят смартфон функции към слънчевите очила, според изпълнителния директор на Oakley Колин Баден (Colin Baden).

Според специалиста, неговата компания се занимава с проекти за електронни очила още от 1997 г., а към момента фирмата разглежда най-различни варианти за приложение на своята технология. Според Oakley, подобни очила ще бъдат полезни в спорта, а и за военните, където между другото фирмата вече има доста добри позиции благодарение на подразделението си Eye Safety Systems (ESS), което се занимава с производството на всевъзможни защитни очила и съпътстващо оборудване за военната сфера, правителството и силовите институции.

Oakley Thump Glasses

По мнението на Баден, първите очила на Oakley за масова употреба няма да бъдат скъпи. В същото време продуктът ще може да работи както самостоятелно, така и във взаимодействие със смартфоните посредством Bluetooth връзка, а управлението на устройството ще се осъществява с помощта на гласови команди, приблизително както е при виртуалния асистент Siri в iPhone 4S.

Всичко това изглежда напълно възможно, като се има предвид, че Oakley вече над 15 години разработва и технологии за портативни дисплеи и притежава над 600 патента в тази област. Компанията беше и първата, която през 2004 г. пусна на пазара очила с вграден MP3-плейър – моделът Thump, който въпреки солената си цена се оказа доста успешен.

Баден не уточнява кога и на каква точно цена ще пусне на пазара собствените си "умни" очила, но според него пазарът е напълно готов да приеме добре устройство от този тип. 

8 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Джаджи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Oakley разработва собствен аналог на умните очила на Google"    

абонамент за бюлетина