Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Появи се 150-доларов таблет с Android 4.0

При цена с $50 по-ниска от тази на таблета на Amazon, устройството Xtex My Tablet 7 осигурява нелоши характеристики, но неизвестното име на създателите му може да попречи на модела да спечели добри позиции в пазарното състезание.

21 април 2012
8481 прочитания
25 одобрения
1 неодобрение

Нашествието на евтините таблети продължава и в сегмента на устройствата, оборудвани с най-новото издание на ОС Android - Ice Cream Sandwich (4.0). Поредният претендент в състезанието за възможно най-достъпни модели от този тип този път идва от неизвестната до този момент американска компания Xtex, която обяви интересен Android 4.0-базиран таблет собствена разработка, наречен My Tablet 7. Сред най-интересните черти на модела, разбира се, е цената, която е само 150 щатски долара.

Новият продукт има амбициозната задача да конкурира добре позиционирания на американския пазар Kindle Fire. При цена с $50 по-ниска от тази на таблета на Amazon, боецът на Xtex предлага 7-инчов сензорен дисплей, процесор с тактова честота 1,5 GHz и 1 GB оперативна памет. Предвидено е 16 GB вградено пространство за съхранение, но има и слот за SD карти, с чиято помощ то може да се утрои. Xtex My Tablet 7 е оборудван също с 2-мегапикселна фронтална камера и HDMI интерфейс.

Xtex My Tablet 7

Според онлайн източниците, които разпространяват новината, новият евтин Android 4.0 таблет е отлична алтернатива, но проблем ще бъде неизвестното име на създателите му, което въпреки плюсовете на самото устройство сигурно ще попречи на My Tablet 7 да попадне на престижните "рафтове" на големите ритейл или онлайн магазини като Best Buy. Иначе My Tablet 7 може да се поръча и в момента от официалната продуктова страница на Xtex.

В заключение остана да припомним, че до края на тази година доста евтини таблети обещава и известният френски производител Archos, макар за тях все още да няма много технически подробности. 

25 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Мобилни компютри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Появи се 150-доларов таблет с Android 4.0"    

абонамент за бюлетина