Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Microsoft Office влиза и в Symbian

Засега MS Office за Symbian се инсталира не чрез магазина за приложения на Nokia, а чрез централизиран софтуерен ъпдейт на софтуера. До няколко седмици обаче адаптираната пълноценна версия на мобилния офис пакет.

12 април 2012
10159 прочитания
13 одобрения
1 неодобрение

Въпреки, че Nokia постепенно оттегля акцента от своята платформа Symbian като залага повече върху Windows Phone, финландската компания всъщност не е изоставила мобилната си операционна система, и даже използва партньорските си отношения с Microsoft, за да я прави по-привлекателна. Илюстрация за тази тенденция е скорошно съобщение от Nokia, според което потребителите на Symbian-базирани устройства вече могат да ползват пълноценна мобилна версия на пакета Microsoft Office, каквато досега имаше само за Windows Phone.

MS Office за Symbian

Любопитен е фактът, че MS Office за Symbian се инсталира не чрез магазина за приложения на Nokia, а чрез централизиран софтуерен ъпдейт на софтуера. Това обаче е само временно решение според компанията, която обещава до няколко седмици мобилното приложение MS Office за Symbian да се появи и в Nokia Store.

MS Office за Symbian

За момента компанията предлага за свалянето и инсталирането на съответните компоненти на приложението да се използва Nokia Suite. Колкото до смартфоните, които ще го получат като обновление, тук се споменават моделите Nokia 701, Nokia 700, Nokia 603, Nokia E7, Nokia X7, Nokia C7, Nokia Oro и Nokia C6-01.

Иначе мобилният офис пакет MS Office за Symbian включва компонентите Word Mobile, PowerPoint Mobile и Excel Mobile. Според официалната информация, всички споменати програми са в пълната си функционалност, т.е. позволяват както преглеждане, така и редактиране на съответните документи с възможност за изпращането им по електронна поща. 

13 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Полезни програми"
КОМЕНТАРИ ОТ  
kyrkande
17:19, 12 април 2012
За кога
1
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Microsoft Office влиза и в Symbian"    

абонамент за бюлетина