Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Великденско обновление на Google+ с тотално преработен интерфейс

Обновления ще има не само във външността на социалната мрежа Google+, но също в схемата за навигация из страниците и съществена част от характерните функции.

12 април 2012
5713 прочитания
14 одобрения
0 неодобрения

Въпреки, че Google периодично и сравнително редовно обновява социалната си мрежа (като последният ъпдейт беше само преди месец), големи промени в Google+ не е имало от почти половин година. През следващите няколко дни обаче интерфейсът на услугата ще бъде кардинално променен, съобщават от Интернет гиганта в официалния фирмен блог, като онагледяват информацията с видео клипове и илюстрации.


Но обновления ще има не само във външността на социалната мрежа. Промени се очертават например и в схемата за навигация по страниците: вместо статичен набор от иконки за управление в горната част на страницата, Google предлага динамична лента с приложения, разположена вляво на екрана (вж. втория видео клип по-долу). Освен това, потребителят ще може да премества по свое усмотрение иконките или да ги скрива зад менюто "More", което при посочване с мишката се разгръща, предлагайки пълния списък с опции.


Според Google, разработчиците на компанията са разработвали този лентов (ribbon) интерфейс с мисъл за евентуални бъдещи обновления, към които той може да бъде лесно адаптиран.

Google+ new interface

Разбира се, не бива да се забравя, че основното в социалната мрежа са не менютата и иконките, а общуването с приятели и възможността да споделяме с тях своите емоции, впечатления, мисли и т.н., използвайки подходящо цифрово съдържание. Затова обновената версия на Google+ ще дава възможност за качване на фотографии и видео с висока резолюция, а потокът от коментари ще бъде оформен в нещо като "картички", които би трябвало да ни позволят много по-лесно да намираме интересни дискусии и да се включваме в тях.

Google+ new interface

Сериозно преработена е и услугата за групов видеочат Hangouts. В своя модернизиран вид тя обновява в реално време списъка с покани от потребителските кръгове и дава бърз достъп до публичните видео чатове и обучителни видео клипове. Появило се е и удобно въртящо се меню, предлагащо за преглед най-популярното видео съдържание в мрежата.

Google+ new interface

Друга особеност е, че Google отделя "трендовете" в Мрежата в специална страница, кръстена Explore. Преработен е също списъкът с достъпни за чат хора и е обновена страницата с профила на абоната така, че вече може да включва по-големи снимки и позволява по-голяма свобода за оформление.

Google+ new interface

Всички тези обновления в интерфейса и функционалността на Google + ще бъдат въведени постепенно, но, както споменахме и по-горе, ще станат достъпни за всички световни региони през следващите няколко дни. 

14 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Интернет"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Великденско обновление на Google+ с тотално преработен интерфейс"    

абонамент за бюлетина