Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

TRIUMPH BOARD подпомага презентаторите с нова интерактивна дъска

Моделът TRIUMPH BOARD 78“ RESISTIVE позволява всякакви манипулации на обектите върху интерактивната бяла дъска с писец, пръст или даже с показалка.

12 април 2012
9459 прочитания
5 одобрения
0 неодобрения

Тебиширеният прах вече може спокойно да остане в миналото. Вместо обичайната дъска на стената в клас може да виси лъскав бял сензорен екран, включен към компютъра, свързан с мултимедиен проектор – система, която дава възможност на ученици и учители да пишат и рисуват свободно и чисто в реално време, да запаметяват корекциите и да разпращат на всички участници в обучението бележките по материалите в компютърен формат – по електронната поща. Именно тези възможности са заложени в голяма част от продуктите на чешката компания TRIUMPH BOARD, която информира и за появата на нов 78-инчов модел от портфолиото си интерактивни бели дъски.

TRIUMPH BOARD 78

Устройството TRIUMPH BOARD 78" RESISTIVE позволява на презентатора всякакви манипулации с обектите на дъската, така че той може да пише, рисува и мести обекти както с цифров писец, така и с пръст или показалка. Връзката с компютъра е посредством USB 2.0, а самото устройство е от тип plug-n-play, т.е. не са нужни никакви предварителни инсталации, като освен това моделът е лесен за монтиране и калибриране.

Както подсказва и наименованието, новата бяла дъска е базирана на т.нар. резистивна технология, която разчита на промяната на електрическото съпротивление и разстоянието между двата активни слоя на бялата дъска, за да позиционира докосванията по повърхността и. TRIUMPH BOARD 78" RESISTIVE модел обаче има и други важни отличителни характеристики. Сред подчертаваните от производителя е например специалната нано-повърхност, която освен че е устойчива на износване и химически въздействия, е лесна за почистване и със светлинни характеристики, подходящи за проекторни приложения. Дъската, разбира се, идва в комплект и с подходящи за презентациите и обучението програмни инструменти като образователния софтуер Rmeasiteach и MyScript Stylus приспособлението за разпознаване на ръкописен текст.

От TRIUMPH BOARD не съобщават подробности за цената на новата си интерактивна бяла дъска, но такива могат да се търсят при дистрибутора Вали Компютърс, който от септември миналата година предлага пълната продуктова гама на марката у нас. 

5 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Хардуер"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"TRIUMPH BOARD подпомага презентаторите с нова интерактивна дъска"    

абонамент за бюлетина