Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Направиха гъвкав сензорен екран за безрамкови смартфони

Според създателите на новия сензорен панел XSense от компанията Atmel, той е готов за използване не само при смартфоните, но също и в таблети и даже в ултрабук техника.

06 април 2012
8119 прочитания
42 одобрения
1 неодобрение

Името Atmel едва ли предизвиква някяква асоциации у масовия Ит потребител, но това не пречи на продуктите на тази компания да се използват в маса популярни устройства. По-точно става въпрос за сензорните maXTouch панели, използвани в екраните на много от съвременните портативни устройства, включително най-разпространените смартфони от висок клас на Samsung от рода на Galaxy Note. А сега от Atmel съобщават за нова, доста интересна разработка, за която има голяма вероятност също да влезе в бъдещите флагманските устройства на южнокорейския производител.

Atmel XSense flexible touch panel

Новото в случая е сензорен панел, неречен XSense, който се отличава най-вече с факта, че е гъвкав. Освен това, въпросният touch-екран не страда от обичайните за този тип устройства проблеми с чувствителността по краищата. Новата разработка на Atmel е атрактивна и с това, че дава възможност за създаването на съвсем различни откъм дизайн портативни устройства – например смартфони с огънати дисплеи без рамки.


От компанията подчертават и други предимства на новия сензорен панел XSense, като минимална дебелина, значително намелено енергопотребление, висока степен на прозрачност и неподатливост на смущения. От Atmel засега не казват нищо за максималния възможен диагонал на XSense дисплеите, но отбелязват, че те могат да се използват не само в смартфоните, но също и в таблети и даже в ултрабук лаптопи. 

42 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Хардуер"
КОМЕНТАРИ ОТ  
kukudov
00:28, 08 април 2012
Това ще е много полезно :)
1
одобрения: -2
Посетете сайта ми http://www.gabrovobg.com
loloto.loloto
13:26, 10 април 2012
"Името Atmel едва ли предизвиква някяква асоциации у масовия Ит потребител" - наистина, за мен е нещо ново присъствието им този сегмент, но те са си сериозна компания с дълга история - известни са главно с микрконтролерите си.
2
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Направиха гъвкав сензорен екран за безрамкови смартфони"    

абонамент за бюлетина