Направиха гъвкав сензорен екран за безрамкови смартфони

Според създателите на новия сензорен панел XSense от компанията Atmel, той е готов за използване не само при смартфоните, но също и в таблети и даже в ултрабук техника.

06 април 2012
5452 прочитания
2 коментарa
42 одобрения
1 неодобрение

Името Atmel едва ли предизвиква някяква асоциации у масовия Ит потребител, но това не пречи на продуктите на тази компания да се използват в маса популярни устройства. По-точно става въпрос за сензорните maXTouch панели, използвани в екраните на много от съвременните портативни устройства, включително най-разпространените смартфони от висок клас на Samsung от рода на Galaxy Note. А сега от Atmel съобщават за нова, доста интересна разработка, за която има голяма вероятност също да влезе в бъдещите флагманските устройства на южнокорейския производител.

Atmel XSense flexible touch panel

Новото в случая е сензорен панел, неречен XSense, който се отличава най-вече с факта, че е гъвкав. Освен това, въпросният touch-екран не страда от обичайните за този тип устройства проблеми с чувствителността по краищата. Новата разработка на Atmel е атрактивна и с това, че дава възможност за създаването на съвсем различни откъм дизайн портативни устройства – например смартфони с огънати дисплеи без рамки.


От компанията подчертават и други предимства на новия сензорен панел XSense, като минимална дебелина, значително намелено енергопотребление, висока степен на прозрачност и неподатливост на смущения. От Atmel засега не казват нищо за максималния възможен диагонал на XSense дисплеите, но отбелязват, че те могат да се използват не само в смартфоните, но също и в таблети и даже в ултрабук лаптопи. 

42 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Хардуер"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
kukudov
00:28, 08 април 2012
Това ще е много полезно :)
1
одобрения: -2
Посетете сайта ми http://www.gabrovobg.com
loloto.loloto
13:26, 10 април 2012
"Името Atmel едва ли предизвиква някяква асоциации у масовия Ит потребител" - наистина, за мен е нещо ново присъствието им този сегмент, но те са си сериозна компания с дълга история - известни са главно с микрконтролерите си.
2
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Направиха гъвкав сензорен екран за безрамкови смартфони"    

абонамент за бюлетина