Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

AMD Trinity чиповете ще са 29% по-бързи от сегашните Llano

… а производителността на вградената им графика ще е 56% по-голяма от тази на сегашното поколение APU процесори на AMD, гласи поредната информационна утечка.

05 април 2012
6245 прочитания
27 одобрения
2 неодобрения

Ако не се смята впечатляващата демонстрация по време на изложението CES 2012, до този момент от AMD официално не са казали почти нищо за своите APU (accelerated processing units) чипове от следващо поколение, известни като Trinity. Както обикновено обаче, в Интернет пространството периодично се появяват изтичания на информация, които поддържат любопитството преди предстоящия анонс. След утечката през януари, която ни даде някои детайли за новите AMD APU чипове, сега се появява още една "лъжичка" – под формата на фирмен слайд, разпространяван от изданието SweClockers.

AMD Trinity APU

Подробностите във въпросния документ, който можете да видите по-долу, не са много, но затова пък впечатление правят няколко доста смели изявления на AMD относно Trinity поколението. И по-точно, AMD твърди, че Trinity APU чиповете ще бъдат с 56% по-бързи при графичната обработка и с 29% по-производителни като цяло в сравнение със сегашното APU поколение Llano.

AMD Trinity APU performance

Подчертаните в жълто символи от слайда ни насочват към още някои важни акценти – например това, че са "оптимизирани за Windows 8". Друг акцент очевидно е енергоефективността, които според изявлението на компанията ще позволяват на лаптопите, оборудвани с Trinity процесори, да постигат 12 часа "resting battery life" или "живот на батерията при покой" (каквото и да означава това). Загатва се също така за нова версия (3.0) на фирмената технология за динамичен овърклок Turbo Core, както и за още някои допълнителни, но неуточнение характеристики при хардуерното ускоряване за HD съдържание.

С други думи, изглежда AMD Trinity APU чиповете си имат всичко необходимо да станат един успешен продукт. Дали описваните с хубави думи характеристики обаче ще са достатъчни, за да могат Trinity да отхапят парче от лъвския пай на Intel ще разберем след 15 май, когато се очаква официалния анонс на новото поколение APU продукти на AMD. 

27 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Процесори"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"AMD Trinity чиповете ще са 29% по-бързи от сегашните Llano"    

абонамент за бюлетина