Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Футуристичните интелигентни очила на Google наистина съществуват

Информацията беше потвърдена официално от Google в социалната мрежа на компанията. Разкриват се и още някои допълнителни подробности за нестандартния проект, наречен Project Glass.

05 април 2012
10985 прочитания
40 одобрения
3 неодобрения

Както имахме възможност да ви припомним и вчера, през февруари New York Times публикува доста интересна статия за една от разработките на секретната лаборатория Google Xелектронни очила, управлявани от Android. Оказва се, че това съвсем не е плод на фантазията на "анонимните източници", а действително съществуваща разработка, за която Google най-после разказа официално, макар и пестеливо, в своята социална мрежа. Според публикуваната там информация, проектът официално се нарича Project Glass и вече е на този етап от развитието си, в който компанията има нужда от мнението на обществеността за бъдещето на джаджата.

Google Project Glass

За съжаление, от Google и сега не дават конкретна информация за техническите характеристики на необичайните очила. Всъщност информацията се състои главно от няколко концептуални снимки и занимателен видеоклип, който показва какво ще представлява джаджата според самите разработчици. А ако се съди от въпросното клипче, което можете да видите по-долу, устройството по-скоро само напомня очила. В действителност то е някаква смес между портативен компютър, средство за връзка, информационен терминал с "добавена реалност" ... с други думи, нещо като смартфон, оформен като чифт очила.

Google Project Glass

Главното предимство на джаджата изглежда е това, че се спестяват редица от обичйните за смартфон употребата действия. Вместо това е достатъчно да погледнеш към даден обект, за да получиш цялата налична информация за него – като се започне, да речем, от работното време и съдържанието на даден магазин, както и маршрута до него, и се стигне до директен поглед към това, което виждат в момента вашите познати (оборудвани с очилата на Google, разбира се).


Засега всичко това все още изглежда малко като фантастика, но все пак само допреди няколко години така изглеждаха и смартфоните. От друга страна, официалната фирмена информация за Project Glass все още оставя много открити въпроси, като например как ще се захранва устройството и колко ще издържа в автономен режим, как точно се осъществява взаимодействието със самата джаджа и т.н. Остава да се надяваме, че скоро тези въпроси ще получат отговори заедно със самия комерсиален продукт. 

40 одобрения
3 неодобрения
Още от рубрика "Джаджи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
ivelin934
14:38, 05 април 2012
Много яка джаджа , доста е практична :)
1
одобрения: -2
big-marvel
20:17, 05 април 2012
Да така е! Очаквам ги
2
одобрения: -1
butch_bs
08:56, 06 април 2012
сигурно ще има и друго устройство в джоба, и ще комуникират чрез bluetooth
3
одобрения: 0
Neo2SHYAlien
16:23, 06 април 2012
Хух големия брат вече ще гледа директно и през нашите очи
4
одобрения: 1
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.- Все едно накъде...- каза малкото момиче.- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.
kukudov
13:04, 07 април 2012
Това ще е страхотно
5
одобрения: -2
Посетете сайта ми http://www.gabrovobg.com
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Футуристичните интелигентни очила на Google наистина съществуват"    

абонамент за бюлетина