Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Mozilla показа първите скрийншоти на Firefox за Windows 8

Текущата версия на Firefox за Windows 8 все още е прототип, който покрива само базовата браузърна функционалност, а до излизането на финалната му версия ще има още доста промени в кода на програмата. От Mozilla засега не казват кога можем да я очакваме.

05 април 2012
7182 прочитания
16 одобрения
16 неодобрения

Само няколко седмици след като стана ясно, че Mozilla възнамерява да разработи Metro версия на своя браузър специално за новата операционна система Windows 8, разработчиците на компанията показаха и първите скрийншоти от въпросния вариант на популярния браузър.

Firefox for Windows 8 screenshot

Разбира се, текущата версия на Firefox за Windows 8 все още е прототип, макар че вече покрива базовата браузърна функционалност – навигация в уеб сайтовете, работа с линкове, история на посещенията, възможности за промяна на настройките и др. Разработчиците подчертават, че са постигнали значителен прогрес с интеграцията на браузъра в Metro интерфейса и най-вече с Windows Search Charm, което позволява преглежданото в браузъра да се вижда и от други приложения.

Firefox for Windows 8 screenshot

Естествено, до пускането на финалната версия на Firefox за Windows 8 ще има още много промени в кода на браузъра, отбелязват още от Mozilla. В момента например се работи по възможностите за отваряне на файлове от Интернет, за отваряне на множество файлове едновременно и за съхраняване на файлове в Metro среда. Реализацията на новия интерфейс на браузъра в Metro-стил ще стане на по-късен етап. Всъщност засега от Mozilla не споменават дори ориентировъчни срокове за поява на публична бета версия, както и на финалния вариант на Firefox за Windows 8. Все пак може да се очаква, че браузърът ще бъде готов за официалния дебют на Windows 8. 

16 одобрения
16 неодобрения
Още от рубрика "Полезни програми"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Desmond
10:51, 05 април 2012
Според мен изглежда откровено грозно
1
одобрения: 3
Nothing is true! Everything is permitted!
ivelin934
14:42, 05 април 2012
Да и според мен е така, но все пак е съобразена с таблетите и бъдещите смартфони с Windows 8 , които имат нужда от по-големи бутони за оправление
2
одобрения: 0
big-marvel
19:57, 05 април 2012
абе нещо на първия шот дебианското лого се пръкнало
иначе ми е все тая как ще изглежда,най важното е да не крашва и да ни радва все повече
3
одобрения: 1
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Mozilla показа първите скрийншоти на Firefox за Windows 8"    

абонамент за бюлетина