Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Epson започна да предлага Android-базирани очила за 3D забавления

Хипер модерните очила Epson Moverio BT-100 осигуряват възможности за уеб сърфинг и стерео възпроизвеждане на мултимедийно съдържание “само” за $700.

04 април 2012
8440 прочитания
6 одобрения
0 неодобрения

Известната най-вече със своите принтери и проектори компания Epson пусна на американския пазар доста необичаен за фирменото портфолио продукт. Става въпрос за 3D очила, но не такива, с които може да се гледа обемно кино съдържание от телевизора у дома, а самостоятелни, с които можете да сърфирате в Мрежата и да се радвате на стерео възпроизвеждане на мултимедийно съдържание директно пред очите ви ... стига да разполагате с излишни $700.

Epson Moverio BT-100  3D glasses

Но като оставим настрана малко стряскащата цена, очилата Epson Moverio BT-100 са доста интересни от технологична гледна точка. Те са оборудвани с микро проектор, който възпроизвежда изображение за всяко от очите с резолюция 960x540, върху мобилния ултра тънък дисплей, като са предвидени и слушалки, осигуряващи обемен звук във формат Dolby Mobile. Това според компанията осигурява картина, аналогична на тази от 80-инчов екран поставен на разстояние 5 метра. Това обаче не изключва възможността през очилата да се вижда и заобикалящата среда, тъй като прожекционният дисплей е прозрачен.

Хай-тек очилата на Epson се включват и към портативно устройство, работещо под ОС Android 2.2, чрез което се осъществява изборът на съдържание за гледане или сърфирането в Интернет. Джаджата поддържа Wi-Fi връзка и може да декодира мултимедийни формати MPEG-4 (AVC/H.264), MP3, AAC и Flash 11, вкл'чително и в стереоскопичен режим.

Epson Moverio BT-100  3D glasses

Устройството разполага с вградена флаш памет с обем 1 GB, като в комплекта е включена и 4-гигабайтова micro-SD карта памет (по принцип се поддържат такива с капацитет до 32 GB). Разбира се, има и вградена батерия, която се зарежда през USB интерфейс и, според наличната информация, с едно зареждане осигурява до 6 часа гледане на видео.

Очилата Epson Moverio BT-100 по принцип не поддържат Android Market, но все пак позволяват инсталирането на допълнителни мобилни приложения под формата на .apk файлове. В случай, че някой от вас тръгне да си ги купува, Epson препоръчва на този етап да се използва Amazon клиента за Android, като се очаква поддръжката за подобни инсталации да бъде разширена, след като компанията обнови софтуера с по-нова версия на Android.


В заключение остана да припомним, че подобни "интелигентни" очила според някои източници подготвя и Google, макар в този случай акцентът да е върху добавената реалност, а не върху 3D прожекциите. 

6 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Джаджи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
ivelin934
15:35, 04 април 2012
Доста готино, особено ако си на някакви скучни лекции
1
одобрения: 1
jijobg
09:57, 05 април 2012
"Това според компанията осигурява картина, аналогична на тази от 80-инчов екран поставен на разстояние 5 метра"
Е, можеше да кажат и на 22 инчов екран от 1.4 метра, но тогава нямаше да звучи така внушително.
2
одобрения: 0
mihabolil
00:15, 06 април 2012
Или 10" от 30 сантиметра (както всъщност изглежда наистина)
3
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Epson започна да предлага Android-базирани очила за 3D забавления"



    

абонамент за бюлетина