Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

8-годишен разкри 100 кражби само с iPad

Любопитна история от живота, в която ролята на полицейско куче изиграва функцията Find My iPhone в Apple iOS-базираните устройства.

04 април 2012
12518 прочитания
36 одобрения
2 неодобрения

По замисъл функцията Find My iPhone, която Apple внедри във своите iOS-базирани устройства, има за цел да открива джаджата в случай на загубване или кражба. Тя дава възможност за проследяване на устройството по GPS сигнала му, като позволява също изпращане на съобщение до него, забраняване на достъпа до информацията или директно изтриване на данните.

Find My iPhone

Оказва се обаче, че тя може да помогне доста за разкриването на още редица престъпления и то по начин лесен като игра. Точно това е направил 8-годишният малчуган Ландън Крабтри (Landon Crabtree - на снимката), след като крадец проникнал в дома му и откраднал два iPad-а, компютър и друга техника.

8-годишният Ландън Крабтри

Използвайки функцията Find My iPhone и друго устройство, Ландън проследил задигнатия iPad до хотел, където го скрил грабителя, след което уведомил полицията. Като пристигнали на мястото полицаите освен таблета открили и цял куп други вещи от общо около 100 кражби с взлом на обща стойност около $350 хиляди. Престъпникът, разбира се, бил арестуван, а откраднатите вещи – върнати на собствениците им.

Интернесна подробност е, че малкият Ландън научил как да открие откраднатите таблети от You Tube. От там е и клипчето с любопитната новина, което можете да видите и сами по-долу. 


36 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Любопитно"
КОМЕНТАРИ ОТ  
simovski
14:22, 04 април 2012
И това ако не е яка реклама ...
1
одобрения: 4
balanov72
23:39, 05 април 2012
Хей, стари хора, не пипайте нещата на децата, щото те са от друго измерение и не знаете каква беля ще си докарате на главата!
2
одобрения: 0
mr_grisha
12:02, 06 април 2012
Таз фунция хем е привлекателна, хем твърде недемократична, щото даже родителите могат да те следят, къде отиде личното ми пространство !!!
3
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"8-годишен разкри 100 кражби само с iPad"    

абонамент за бюлетина