Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Ще има и регионално състезание по програмиране с Microsoft KODU

Това стана ясно по време на заключителната конференция от проекта „Европейската Седмица на е-Уменията 2012”, проведена в Копенхаген. Образователните инициативи със състезателен характер обаче продължават и през следващите месеци.

03 април 2012
5435 прочитания
6 одобрения
0 неодобрения

На 30 март в Копенхаген се проведе заключителната конференция по проекта „Европейска Седмица на е-Уменията 2012", в която взеха участие представители на 23 национална ИТ асоциации, сред които и БАИТ, редица представители на национални и наднационални институции в Европа, както и мениджъри на големи ИТ компании, като Dell, IBM, Microsoft и Nokia.

e-skills

По време на конференцията бяха връчени наградите на Eвропейската седмица на е-уменията. (наградените проекти могат да се видят ето тук), а в рамките на събитието се състоя и работна срещана на регионалния клъстър, включващ България, Кипър и Гърция. В началото на проекта трите страни се договориха да проведат национални състезания по програмиране с Microsoft. KODU. Тези състезания вече са проведени в България и Кипър и остава да се излъчат националните победители. Победителят за Гърция ще бъде известен през месец май. Тогава ще се състои и регионално състезание на победителите от трите страни и ще се излъчи регионален победител. Наградите за националните състезания и за регионалния турнир, разбира се, ще бъдат осигурени от Microsoft.

e-skills 2

Междувременно продължава и Европейското състезание Project Passion, което дава възможност на младите хора (и по-точно тези на възраст между 16 и 26 г.) да създадат свои осведомителни кампании за значимостта и нарастващата нужда от "е-умения" и за по-добрите шансове за намиране на работа, които те предоставят. Участниците могат да предават своите разработки до 30 юни 2012. Повече подробности за категориите, условията за участие и наградния фонд в това сървенование може да се намери в неговата официална уеб страница.

Още за проекта „Европейска Седмица на е-Уменията 2012" у нас можете да научите и от специално създадената за инициативата секция на информационния портал idg.bg 

E-skills week 2012 logo

6 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Образование и Кариера"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Ще има и регионално състезание по програмиране с Microsoft KODU"    

абонамент за бюлетина