Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Поне още два нови таблета ще пусне Amazon до края на годината

Според индустриалните източници, разширяването на Kindle Fire фамилията ще запази интереса на потребителите към таблетите на Amazon и ще даде възможност на компанията да реализира на пазара към 20 млн. броя такива устройства само за настоящата година.

02 април 2012
4584 прочитания
10 одобрения
0 неодобрения

След като напоследък имаше възможност да се радва на значителни успехи на пазара на таблети със своите Kindle Fire устройства, компанията Amazon ще се опита да засили позициите си в този сегмент като до края на годината пусне в продажба поне още два нови модела, а може би дори четири според някои източници.

Според цитираната от различни онлайн медии информация от "запознати индустриални източници", през юли би трябвало да започнат доставките на 10,1-инчов модел, чиято цена вероятно ще бъде в диапазона от $250 до $300. Засега неясна остава за 8,9-инчовия таблет на Amazon, за който в Мрежата имаше доста слухове, но според най-прясната информация не е одобрен от компанията, заради "неудовлетворителна цена на компонентите".

Amazon Kindle Fire

Почти сигурен е обаче 7-инчовият заместник на Kindle Fire, който също ще струва $200 и трябва да се появи през настоящото тримесечие на годината – т.е. преди края на юни. Според споменатите източници, Amazon разглежда възможността за пускане на още един 7-инчов таблет за масовия пазар на цена от около $170, но по отношение на него компанията се сблъсквала с нежеланието на хардуерните производители да асемблират устройства, за които нивото на печалба е ниско.

Amazon Kindle Fire

Дори без двата "съмнителни" таблета обаче, според промишлените наблюдатели разширяването на фирмената Kindle Fire фамилия ще запази интереса на потребителите към таблетите на Amazon и ще даде възможност на компанията да реализира на пазара към 20 млн. броя такива устройства само за текущата година. 

10 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Мобилни компютри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Поне още два нови таблета ще пусне Amazon до края на годината"    

абонамент за бюлетина