Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

DRAM паметите леко поскъпват, а NAND флаш чиповете поевтиняват

След стигането на дъното, цените в DRAM сегмента се ориентират нагоре, но вялото търсене през този сезон все още задържа спада при NAND флаш паметите.

02 април 2012
5395 прочитания
3 одобрения
6 неодобрения

Според данните на аналитичната агенция DRAMeXchange, в края на март договорните цени за търговия с DRAM памети са се увеличили с около 2-3%, но в същото време се запазва тенденцията към поевтиняване във флаш сегмента и, по-точно, този на най-разпространените NAND чипове памет, които продължават да поевтиняват.

NAND & DRAM

И докато при DRAM паметите движението на цените се обяснява с факта, че по-ниско от дъното трудно може да се те могат да вървят само нагоре (както отбелязаха по-рано през годината и от компанията Patriot), то спадът при NAND чиповете според аналитиците се дължи на "сезонност", свързана с вяло търсене на карти памет и флаш устройства за съхранение. ОЕМ производителите също не бързат да трупат складови запаси. Доставчиците на чипове обаче, които по-рано сваляха цените с цел да стимулират търсенето, сега са прекратили тази практика, за да запазят възможността за печалба, отбелязват още аналитиците.

Иначе прогнозите на специалистите относно memory сегмента през второто полугодие са оптимистични – за тогава се очаква ръста в търсенето на NAND заедно с излизането на Ivy Bridge-базираните ултрабуци, както и на нови смартфони и таблети. 

3 одобрения
6 неодобрения
Още от рубрика "Оперативна памет"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"DRAM паметите леко поскъпват, а NAND флаш чиповете поевтиняват"    

абонамент за бюлетина