Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Google започва да предлага статистика за активността на регистрираните потребители

Според Google, най-важното предимство на новата функция Account Activity е повишената безопасност за самия краен потребител.

30 март 2012
5449 прочитания
14 одобрения
7 неодобрения

От вчера потребителите, които имат регистрация за услугите на Google, могат да ползват нова опция, наречена Account Activity. Както показва и наименованието, тя дава подробна статистическа информация за дейността на регистрирания потребител при работата му с разнообразните услуги на Google.

Разбира се, за да е коректна статистиката на Account Activity, потребителите трябва да са се "логнали" в своя акаунт, когато ползват услугите на Google – напр. YouTube или търсачката. След това на базата на посещенията и дейностите им се изготвя ежемесечна справка за това какво са правили в Google екосисистемата. Във въпросния отчет потребителите например могат да видят колко електронни писма са получили и/или изпратили, колко често използват търсачката на Google, откъде е влизал в своя акаунт, колко пъти са били прегледани качените от него клипчета в YouTube и т.н. Самите отчети могат да се трият по всяко време.

Google Account Activity

От Google подчертават, че върху статистиката не влияят странични данни – като например историята в браузъра. Според компанията, главното предимство на новата функция Account Activity е повишената безопасност за самия краен потребител. Така например, ако той види в отчета, че в акаунта му е влизано от страна, в която никога не е бил или от устройство, каквото не притежава, той веднага ще разбере, че акаунтът му е компрометиран и ще може да вземе своевременни мерки за защита на личната си информация – да речем, чрез смяна на парола или преминаване на по-високо ниво на верификация. Във връзка с това от Google предупреждават, че от време на време може да искат от потребителите да потвърждават паролата си дори след като вече са се логнали в акаунта си, което отново се прави с оглед на по-добрата защита на поверителната потребителска информация.

Google Account Activity

Ако искате да задействате новата функция Account Activity на Google, ще трябва да го укажете изрично, като внесете нужните промени в страницата с настройките на личния си акаунт. 

14 одобрения
7 неодобрения
Още от рубрика "Интернет"
КОМЕНТАРИ ОТ  
simovski
13:14, 31 март 2012
Според компанията, главното предимство на новата функция Account Activity е повишената безопасност за самия краен потребител.
Всичко в името на човека ,всичко за благото на човека...
1
одобрения: 1
Любител
13:24, 02 април 2012
Пореден опит за контрол на потредителите от страна на Google. Нали основната им дейност е да продават информация за потребителите. Кой какви сайтове пощава, от какво се интересува та да му пратим подходящата реклама...
2
одобрения: 1
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Google започва да предлага статистика за активността на регистрираните потребители"    

абонамент за бюлетина