“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

ѕочти милиард нови »нтернет устройства преброи IDC през 2011 г.

IDC очаква през тази година в света да бъдат продадени около 1,1 млрд. устройства с възможности за »нтернет връзка.

30 март 2012
5820 прочитани€
4 одобрени€
1 неодобрение

‘актът, че светът става все по-свързан беше доказан за пореден път с ново глобално изследване на агенци€та за анализи IDC, според което устройствата, способни да се свързват с »нтернет са отбел€зали сериозен пазарен ръст през миналата година.

—поред изчислени€та на IDC, за 2011 г. в света са продадени общо 916 млн. такива продукти, като общите приходи от продажбите им са достигнали $489 млрд. “ова обаче съвсем не е пределът според аналитиците, които прогнозират че през 2012 г. в света ще бъдат продадени около 1,1 млрд. »нтернет устройства, а към 2016 г. бро€т на годишните продажби ще достигне 1,84 млрд.

IDC internet devices 2012

¬ категори€та "»нтернет устройства" IDC см€та както портативни машини като таблети и смартфони, така и x86 базирани –—-та и лаптопи. ѕрави впечатление, че въпреки отбел€звани€ минимален годишен ръст в продажбите на –— техника, техни€т д€л от бро€ на всичките »нтернет джаджи намал€ва. » така, ако през 2011 г. делът на –— машините от общата маса на »нтернет устройствата е бил 36,9%, то към 2016 г. се очаква той да намалее до около 25,1%, прогнозират още специалистите. –азбира се, намалението е в полза на портативните устройства, като тези базирани на Android, чийто д€л през миналата година е бил 29,4%, но през 2016 г. се очаква да нарасне до 31,1%. Ќарастващ д€л от »нтернет устройствата очакват аналитиците и за iOS платформата - от 14,6% през 2011 г. до 17,3%.

internet devices

Ќай-значими€т фактор за този ръст на »нтернет устройствата е пазарът на  итай, но не толкова заради огромното население на азиатски€ гигант, колкото заради активното субсидиране на тамошните мобилни оператори и предлаганите от т€х устройства, отбел€зват още от IDC. 

4 одобрени€
1 неодобрение
ќще от рубрика "ѕазар и анализи"
 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  
“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"ѕочти милиард нови »нтернет устройства преброи IDC през 2011 г."    

абонамент за бюлетина