Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Kinect за Windows ще се сдобие със сериозни обновления през май

Според официалната информация, през май Kinect за Windows ще се сдобие с интересни нови функционални добавки както за разработчиците, така и за крайните потребители.

29 март 2012
4615 прочитания
11 одобрения
2 неодобрения

Както сигурно вече знаете, от 1-ви февруари вече са в ход (макар и не навсякъде по света) продажбите на Windows версията на контролера за жестово управление Kinect, а разработчиците разполагат с финалната версия на SDK пакета за него. След пазарния дебют на устройството обаче, Microsoft продължава активно да работи по него и като първи резултат от тези усилия през май ще има сериозно обновление на Kinect за Windows, съобщават от компанията в своя MSDN блог.

Kinect за Windows


Според официалната информация, ще има интересни нови неща и за разработчиците, и за крайните потребители. За разработчиците например полезно ще бъде новото приложение Kinect Studio, което ще позволява записване, възпроизвеждане и споделяне на видео клипове – нещо, което може да влезе в работа при прецизната настройка на приложенията. Друга важна добавка за тях е подобрената система за "скелетно разпознаване", която според Microsoft функционира отлично, дори когато потребителят е в седнало положение.

Подобрения ще има и за самите потребители, като най-съществените усъвършенствания са в системата за езикова поддръжка. Според официалната информация, от май нататък Kinect за Windows ще може да разпознава реч на четири нови езика – френски, испански, италиански и японски. Освен това ще има поддръжка и на основните световни варианти на английския, в това число британски, ирландски, австралийски, канадски и новозеландски диалект. Ще се разпознават също канадски френски и мексикански испански, твърдят още от разработчика. 

11 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Потребителска електроника"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Kinect за Windows ще се сдобие със сериозни обновления през май"    

абонамент за бюлетина