Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Kaspersky пусна безплатно мобилно приложение за родителски контрол

Засега приложението Kaspersky Parental Control е достъпно за смартфони и таблети на базата на Apple iOS, като предлага по-безопасно сърфиране в Интернет за децата, които, както показва проучване на компанията, обичат да прекарват доста време в Мрежата през мобилните си устройства.

29 март 2012
8462 прочитания
3 одобрения
1 неодобрение

Напоследък разработчиците от Kaspersky са особено активни в мобилния сегмент, за който през последните месеци предложиха редица нови защитни продукти. Сега от компанията съобщават за появата на поредното ново решение, този път за смартфони и таблети, работещи под управлението на Apple iOS - Kaspersky Parental Control (Safe Browser). Както показва и наименованието, продуктът има за цел да предлага по-безопасно сърфиране в Интернет за децата, при това безплатно и лесно достъпно за сваляне от AppStore.

Kaspersky Parental Control for iOS

Според информацията от компанията, приложението е разработено след подробно проучване сред родителите и за това как те гледат на достъпа до Интернет от мобилните устройства, ползвани от децата им. Въпросното изследване установило, че, ако у дома има смартфон или таблет (на базата на iOS или Android) децата ежедневно ползват Мрежата през тях, като прекарват там най-малко 1-2 часа дневно. При това средната възраст на хлапетата, които правят това е 9-10 години, а голяма част от тези на възраст 12-13 г. вече си имали лични устройства от този тип.

Отбелязва се също, че повечето родители (71%) са склонни да поощряват използването на Интернет за образователни цели, но в същото време се опасяват и от рисковете на онлайн сърфирането: 70% от участвалите в анкетата родители смятат, че опасни за младото поколение са социалните мрежи, 82% се притесняват от вредоносния софтуер в Мрежата, а 77% са на мнение, че има опасност децата да бъдат подведени или измамени онлайн.

Kaspersky Parental Control for iOS

Всичко това води до логичния извод, че и за мобилните устройства вече са нужни функции за родителски контрол и възможности за филтриране на достъпното през мобилните браузъри Интернет съдържание (каквото искат 77% от участвалите в проучването родители), за контрол на времето, прекарано в мрежата (търсено от 64% от анкетираните) или за пълен контрол над това, което правят хлапетата онлайн (69% от запитаните).

Kaspersky Parental Control for iOS

Това е и причината за появата на новото защитно мобилно приложение Kaspersky Parental Control, което всъщност изпълнява най-важната за родителите функция – блокирането на потенциално опасно за подрастващите съдържание. Софтуерът дава възможност за филтриране на уеб сайтовете по типове и категории, както и за блокиране на опасни ресурси с помощта на "облачната" система Kaspersky Security Network.

Засега няма информация дали може да се очаква появата на аналогичен безплатен продукт и за Android платформи. 

3 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Защита и сигурност"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Kaspersky пусна безплатно мобилно приложение за родителски контрол"    

абонамент за бюлетина