Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Започнаха дните на Microsoft за тази година

Конференцията Дни на Microsoft 2012, която се провежда на 28 и 29 март в кино „Арена Младост”, София, вече приема желаещите да разберат всичко за най-новите технологии на софтуерния гигант и неговите партньори.

28 март 2012
5694 прочитания
9 одобрения
1 неодобрение

Тази сутрин в кино „Арена Младост", София стартира единадесетото издание на конференцията Дни на Microsoft 2012, на която екипът на компанията дава възможност на участниците да се запознаят с последните фирмени решения и нови технологии, да създадат нови контакти с колеги и партньори, както и да отморят с най-различни забавления.

Георги Ранделов, изпълнителен директор на Microsoft България, открива Дни на Microsoft 2012

Георги Ранделов, изпълнителен директор на Microsoft България, открива Дни на Microsoft 2012

Акцентите на Дни на Microsoft 2012 са Windows 8 Consumer Preview и Windows Server "8" Beta, най-новото в SQL Server 2012, Windows Azure и Office 365, бъдещите технологии за разработка на приложения (Visual Studio 11 Beta, .NET Framework, HTML5) и технологиите за изграждане на ефективна облачна инфраструктура - System Center 2012, както и последните акценти в областта на потребителските продукти Windows Phone и Kinect.

В програмата на Дни на Microsoft 2012 има над 60 сесии, поддържани от около 40 лектори от България и чужбина. Сред различните видове сесии през двата дни на конференцията се открояват тези за програмисти, засягащи следващото поколение инструменти за разработка – Visual Studio 11 Beta, как се прави дизайн, разработка и оптимизация на Windows 8 приложения и какви възможности крие очакваният Windows Store. Подготвено е сравнение на облачни платформи и плюс чисто практически сесии, които въвеждат в разработката върху Windows Azure. Включени са примери за разработване на Windows Phone приложения от начало до край, които ще дадат достатъчно информация на разработчиците, за да се захванат директно с имплементиране на такива приложения. Екипът на Microsoft традиционно е заложил и на задълбочено съдържание за SharePoint 2010 от световно признати експерти, които разказват за реални проекти от тяхната практика. Важен акцент са възможностите да работим в комбинация с отворени технологии и Microsoft Development Platform, т.е. т.нар. Interoperability.

Майкъл Плат (Michael Platt), директор  платформи за разработка в Microsoft, разказва за Windows 8

Майкъл Плат (Michael Platt), директор  платформи за разработка в Microsoft, разказва за Windows 8.

В сесиите за ИТ специалисти Microsoft са предвидилисилен фокус върху т.нар. Private Cloud - бизнес причини да се изгради и менажира частен облак от една компания, най-новите възможности на Windows Server "8" Beta, System Center 2012, SQL Server 2012, сценарии за изграждане и поддържане на частен облак, както и новите бизнес възможности, предоставени от Office 365 и как да подготвим организацията си за преминаване към облака.

Повече информация за всички лекции и горещи новини от конференцията, могат да бъдат намерени на официалната интернет страница на Дни на Microsoft 2012.

MS Days 2012 Sofia

В заключение остана да припомним, че на изложението има и Експо зона, която тази година е с нов дизайн, но, както винаги – напълно безплатна за посетителите. А посетилите тази зона могат да участват в организираните от партньорите игри с атрактивни награди. Допълнителни развлечения могат да се намерят и в специално обособените кътове, като например този с електронни книги, кътовете на Microsoft Services и Hardware, както и женския кът „женИТе". 

9 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Софтуер"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Започнаха дните на Microsoft за тази година"    

абонамент за бюлетина