Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Samsung пуска на пазара принтера ML-3750ND – издръжлив “работен кон” с “рекордно ниска цена на притежание”

Новият монохромен мрежов лазерен принтер Samsung ML-3750ND е фокусиран върху високата производителност и идва с удобен интерфейс за дистанционно управление на разходите за печат в офис или работна група, информират от компанията.

28 март 2012
6250 прочитания
9 одобрения
2 неодобрения

От българското подразделение на Samsung Electronics съобщават, че на родния пазар излиза ново лазерно B2B решение за печат, предназначено за сериозно месечно натоварване до 80 000 страници. То идва в лицето на модела Samsung ML-3750ND, който е монохромен A4 лазерен принтер с вграден Gigabit LAN адаптер и скорост на печат до 35 ppm. Според официалната информация от компанията, при конструирането на модела е търсена главно "рекордно ниска цена на притежание", която е и постигната чрез минимизиране на времето и разходите за поддръжка, както и чрез различни модерни технологии за спестяване на тонер, хартия и електроенергия.

Samsung ML-3750N

Лазерният "работен кон" ML-3750ND се предлага с висококапацитетни тонер касети за 15 000 страници, които значително намаляват себестойността на отпечатано копие и честотата на смяна на тонера, според Samsung. Освен това контролният панел на устройството има Eco бутон, който може да се конфигурира за различни комбинации от опции като печат на до 8 страници в една, двустранен печат или режим Toner Save. Същевременно от драйвера на принтера можете да зададете необходимото ви качество на печат и да отстраните ненужните текстове и изображения. Тези промени не се записват в оригиналния документ, а се подават само на принтера, и водят до големи икономии в дългосрочен план, отбелязват още от компанията. Полезен изглежда и вграденият в драйвера Result Simulator, който показва графично точно с колко ще се намалят въглеродните емисии, разходът на електричество, тонер и хартия в резултат на избраните настройки.

Samsung ML-3750N

Освен това Samsung ML-3750ND работи по фирмена Anti-Paper Jam технология, която предотвратява празното листоподаване и подаването на повече от един лист хартия. Така случаите на задръстване с хартия са сведени до минимум и на служителите не се налага да отделят време и внимание, за да се справят с тях, разказват още от компанията. Липсата на задръствания правят принтера удобно решение и от гледна точка на системния администратор, който освен това може и удобно да следи използването на машината чрез новия софтуер за отдалечено управление Samsung Easy Printer Manager. Помислено е и за конфиденциалността на бизнес информацията, която с този принтер се подпомага от възможност за защита на разпечатването на важните документи с PIN код.

Samsung ML-3750N

От Samsung накрая подчертават и високата производителност на новия модел, снабден с 533-мегахеорцов процесор и високоскоростна 1 Gigabit LAN мрежова карта, които обработват бързо дори едновременно подадени големи заявки. Както споменахме, скоростта на печат е 35ppm, а времето до печат на първата страница е 6,5 секунди. Важно е и ниското ниво на шум, което в случая не надхвърля 52dBA в работен режим. Същевременно моделът позволява както икономично разпечатване на оперативните документи, така и висококачествени разпечатки на официални документи върху различни видове носители, специални и по-тежки хартии, допълват от компанията, която обаче не споменава нищо за цената на принтера. 

9 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Принтери"
КОМЕНТАРИ ОТ  
mr_grisha
17:01, 28 март 2012
че това си е безочливо копие на HP LaserJet P2050
1
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Samsung пуска на пазара принтера ML-3750ND – издръжлив “работен кон” с “рекордно ниска цена на притежание”"    

абонамент за бюлетина