Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Започна Европейската Седмица на е-Уменията 2012

В рамките на “седмицата” на е-Уменията ще бъдат организирани стотици събития, свързващи образованието и бизнеса, които всъщност ще продължат чак до май 2012.

23 март 2012
5191 прочитания
5 одобрения
0 неодобрения

Европейската Седмица на е-Уменията 2012, осъществявана с подкрепата на Европейската комисия, вече е в своя разгар, съобщават от Българската Асоцияция за Информационни Технологии (БАИТ), която е съ-организатор на инициативата за нашата страна. Европейската Седмица на е-Уменията 2012 е инициатива на ГД „Предприятия и промишленост" и допълва други дейности, ръководени от комисията като например програмата за нови умения и работни места и програмата в областта на цифровите технологии за Европа, които са насочени към несъответствията между образователната система и пазара на труда и имат за цел да повишат пригодността за заетост сред младите европейци.

Официалното откриване на Седмицата на е-Уменията беше на 19 март 2012 в Брюксел, а зформалното закриване ще е на 30 март 2012 в Копенхаген. В рамките на "седмицата" на е-Уменията ще бъдат организирани стотици събития, които всъщност ще продължат чак до май 2012.

E-skills week 2012 logo

Един от акцентите на тазгодишната кампания е състезанието Project Passion, което дава възможност на младите хора (16-26) да създадат свои осведомителни кампании за значимостта и нарастващата нужда от е-Умения и за по-добрите шансове за намиране на работа, които те предоставят. Участниците могат да предават своите разработки до 30 юни 2012.

Цялата информация относно различните събития, професионални и обучителни възможности във всяка страна-участник, както и възможностите за срещи с представители на заинтересованите страни от сферата на индустрията и образованието, присъединили се към кампанията, са достъпни на официалния сайт на инициативата.

Повече за проекта у нас, можете да научите и от специално създадената за инициативата секция на информационния портал idg.bg 

5 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Образование и Кариера"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Започна Европейската Седмица на е-Уменията 2012"    

абонамент за бюлетина