Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Какво да е образованието, за да е конкурентен и бизнесът?

На този въпрос ще се опита да отговори започващата на 20 март конференция „Бизнес и образование”, която ще е и най-мащабното събитие в рамките на проекта „Европейска седмица на е-уменията 2012”.

19 март 2012
6033 прочитания
9 одобрения
2 неодобрения

Утре, 20 март, от 10 ч. в Хотел Шератон, София, започва конференцията „Бизнес и образование", организирана от БАИТ в партньорство с в. Капитал и Представителството на ЕК у нас. Според организаторите тази конференция ще е най-мащабното събитие в рамките на проекта „Европейска седмица на е-уменията 2012", участниците в което ще се опитат да отговорят на въпроса "Какво да е образованието, за да е конкурентен бизнесът?". Основен акцент, разбира се, ще бъдат т.нар. е-умения (e-skills) като ключов фактор за връзката между образование и бизнес.

E-skills week 2012 logo

Според официалната информация, това мащабно събитие ще даде възможност да се фокусира общественото внимание върху ползите от е-уменията и ИКТ образованието за намиране на добра работа и реализирането на успешна кариера, върху приноса на новите технологии за иновативността, конкурентоспособността и растежа на компаниите, върху социалните промени, водещи до "зелени" и устойчиви икономики. Събитието ще срещне представители на бизнеса и на образователните институции, които ще споделят опит и ще дискутират въпросите на е-образованието, възможностите за сътрудничество и прилагането в образователните системи на европейските страни.

В дискусионните панели участие ще вземат представители на редица водещи ИТ компании: Георги Ранделов от Microsoft България, Саша Безуханова (Hewlett-Packard), Адриан Чорояну - мениджър "Бизнес развитие" на Intel, Огнян Трaянов - Технологика, както и Анна-Мари Виламовска, Секретар по здравеопазване, oбразование и наука в щаба на Президента на Република България, Джамил Салми - главен експерт в областта на висшето образование в Световна банка, Андре Ришие - експерт в Генерална дирекция "Предприятия и Промишленост" на Европейската комисия , както и представители на наши и чужди университети. Специален гост на конференцията ще бъде Министър Сергей Игнатов, който е посланик на Европейската седмица на е-уменията 2012 у нас. 

9 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Образование и Кариера"
КОМЕНТАРИ ОТ  
krasimir99999
15:31, 19 март 2012
как какво бе, повече дискотеки в студентски град и повече феодални старчета за преподаватели
1
одобрения: 1
krasimir99999
15:34, 19 март 2012
На въпроса, защо са толкова назад университетите, преподавателите отговарят: Ами нямаме кадри да преподават новите и модерни предмети. Защо лиии??? Като се намерят кадри казват: Ами как сега да го пратим в пенсия колегата, толкова години сме заедно.
2
одобрения: 1
tt34
15:53, 19 март 2012
че с 500 лева заплата кой ще стане преподавател
3
одобрения: 1
42 - the answer to all questions
zeroadhesion
18:40, 19 март 2012
Да, то в повечето случаи се започва като асистент, а там заплатите са смешни.
4
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Какво да е образованието, за да е конкурентен и бизнесът?"    

абонамент за бюлетина