Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Microsoft разкри детайли за предстоящите подобрения в Internet Explorer 10

Главният фокус в подобряването на браузъра Internet Explorer 10 ще е насочен в усъвършенстването на функционалността, бързодействието и удобството за работа в средата на сензорния интерфейс Metro.

15 март 2012
6367 прочитания
19 одобрения
4 неодобрения

Следвайки обещанието си да ни снабдява редовно с актуална информация за текущите разработки свързани с новата си операционна система Windows 8, компанията Microsoft публикува подробна информация за подобренията в един от нейните важни елементи – новият браузър Internet Explorer 10.

Според подробната публикация в блога на разработчиците на Windows 8, след пуснатото наскоро Consumer Preview издание на ОС платформата, компанията ще съсредоточи усилията си главно в подобренията на IE 10 версията предназначена за работа в средата на сензорния интерфейс Metro (вероятно вече знаете, че IE 10 всъщност ще има две версии: една настолна, която ще е директен ъпгрейд на сегашния IE9, и една Metro версия, която ще се използва със сензорните екрани). Според компанията промените ще включват усъвършенстване на функционалността, бързодействието и удобството за работа в Metro, както и подобрения в сферата на сигурността (които по всяка вероятност ще важат и за настолната версия на браузъра).

За да увеличи удобството при използване на браузъра със сензорни дисплеи например, Microsoft ще добави възможности за движение по уеб страниците със "swipe" и с жестове, сходни с кликовете на мишката по бутони, използвани за управление до момента. В същото време, потребителите, които предпочитат работа с мишка също няма да бъдат пренебрегнати – за тях във фоновата част на интерфейсния панел ще бъдат предвидени всички необходими бутони.

Internet Explorer 10 in Metro

В браузъра Internet Explorer 10 ще се използват елементи на Metro интерфейса и за препратките към най-често посещаваните и избрани сайтове, като препратки към тях потребителите ще могат да слагат още на стартовия екран на Metro (Metro Start Screen). Нещо повече, тези препратки ще бъдат динамични – т.е. ще могат да се изобразяват с иконки от тип favicon с изображението на самия сайт, като ще има и фонови обновления, които ще дават представа за активността на сайта.

Подобренията в сферата на безопасността за браузъра Internet Explorer 10 ще са реализирани най-вече чрез добавянето на "sandbox" режима Enhanced Protected Mode, който ще дава възможност за обслужване на сваленото от Мрежата в изолирана среда. Подобрения ще има и в InPrivate режима за поверително сърфиране, който вече ще може да се включва не само за цялата сесия на браузъра (както е сега), а и за отделни табове.

Бързодействието пък ще се подпомага от нова функция, наречена ForceASLR, която ще дава възможност за зареждане на всички модули на браузъра в произволна област на оперативната памет. 

19 одобрения
4 неодобрения
Още от рубрика "Полезни програми"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Microsoft разкри детайли за предстоящите подобрения в Internet Explorer 10"    

абонамент за бюлетина