Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Български ученици ще се състезават в разработване на интерактивни игри с Microsoft KODU

Желаещите да участват могат да се включат в националното състезание „Разработване на интерактивна игра с Microsoft KODU, което е част от проекта „Европейска седмица на е-уменията 2012 г.” и онлайн семинара „Играй и учи”.

02 март 2012
7516 прочитания
10 одобрения
2 неодобрения

Национален конкурс за ученици „Разработване на итерактивна игра с Microsoft KODU" обявиха Българската асоциация за информационни технологии (БАИТ) в партньорство с Microsoft България и Националния център за безопасен Интернет. Състезанието бе отворено за участие от вчера, 1 март, а крайният срок за подаване на игри е 31 март.

Точното наименование на конкурса е "Разработване на онлайн игра на тема „Интернет приключение за малки и големи" с Microsoft KODU". А в случай, че сте пропуснали, Microsoft KODU e е нов визуален език за програмиране, направен специално за създаване на игри, като е проектиран така, че да бъде достъпен за деца от началното и средното образование. С него могат да се създават програми, предназначени както за гейм конзолата Xbox 360 (с управление чрез игрови контролер), така и за PC (управление чрез клавиатура/мишка).

Microsoft KODU

Microsoft KODU позволява на учениците да създават герои, движения, звук и визия чрез използването на интуитивни икони. Веднъж създадени, игрите могат да бъдат споделяни и достъпвани от други потребители, като езикът помага на учениците да учат програмиране, както и да усвояват други "меки" умения по забавен за тях начин.

Microsoft KODU programming UI

Колкото до самия конкурс, той поставя няколко условия за участие:

- В конкурса могат да участват всички ученици в България, които се обучават в общински, частни и държавни училища.
- Конкурсът е индивидуален и всеки ученик може да подаде един проект.
- Интерактивната игра трябва да е разработена с продукта Microsoft KODU.
- Готовите игри трябва да бъдат качени на сайта на Националния център за безопасен интернет, на предвидената за целта под-страница на конкурса (т.е. няма да се приемат проекти, подадени по е-мейл) 
- За победители ще бъдат определени пет игри, а авторите им ще бъдат наградени с мултимедийни комплекти, осигурени от Microsoft България. Обявяването на победителите ще бъде на 10 април 2012 г.

Още подробности има и в официалното съобщение, а въпроси за конкурса можете да задавате и на е-мейл: openit@teacher.bg 

10 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Образование и Кариера"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Български ученици ще се състезават в разработване на интерактивни игри с Microsoft KODU"    

абонамент за бюлетина