Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

MWC 2012: Samsung вкара проектор в смартфоните

Вграденият проектор на смартфона Samsung GALAXY Beam е достатъчно ярък за мултимедийни прожекции навсякъде, като дава възможност за възпроизвеждане на картина с диагонал до 50 инча.

27 февруари 2012
14534 прочитания
30 одобрения
1 неодобрение

За започналото днес изложение Mobile World Congress 2012 компанията Samsung Electronics със сигурност е приготвила голяма торба с интересни нови устройства и технологии, а един от най-любопитните за потребителите продукти вероятно ще е Samsung GALAXY Beam – смартфон с вграден мултимедиен проектор, който дава възможност за споделяне на съдържанието практически навсякъде, където има подходяща за екран бяла повърхност.

Samsung GALAXY Beam smartphone with projector

Според официалната информация, яркостта на вградения в апарата проектор (15 lm) е на достатъчно високо ниво, за да позволява безпроблемни прожекции дори на светло и върху стени, тавани или импровизирани плоски повърхности, давайки възможност за "разпъване" на картината до внушителни размери – до 50 инча. За обслужване на прожекциите има специално мобилно приложение, което позволява лесно избиране на съдържанието и активиране на прожекцията в няколко прости стъпки.

Samsung GALAXY Beam smartphone with projector

От Samsung изтъкват обширните възможности за полезно използване на едно такова решение – от бързо организиране на домашни видео забавления чрез споделяне на клипове от YouTube или Hulu, до образователни проекти или даже за импровизирани бизнес презентации на често пътуващи професионалисти. Всъщност според производителя Samsung GALAXY Beam е много подходящ и за съвместни интерактивни игри, като потребителите могат да качват свои предпочитани заглавия или да избират от 1 000 налични в Game Hub (виртуалният магазин за игри на Samsung).

Samsung GALAXY Beam smartphone with projector

От компанията отбелязват също, че вграденият проектор не налага компромиси със стила или компактността на смартфона, чиято дебелина е само 12,5 мм. GALAXY Beam работи под управлението на операционна система Android 2.3 Gingerbread, която се задвижва от двуядрен процесор с честота 1 GHz, който гарантира и достатъчно добро ниво на производителността. Има и цели 8GB вградена памет, които позволяват изобилно съхранение на мултимедия, както и достатъчно мощна батерия (2000 mAh), която, разбира се, е необходимост за мултимедийните прожекции.

На този етап от Samsung не дават подробности за цената и датата за пазарна поява на прожекционния смартфон GALAXY Beam, но затова пък предлагат следната таблица със спецификации на апарата. 

Samsung GALAXY Beam specs

30 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Мултимедийни прожектори"
КОМЕНТАРИ ОТ  
plapetus
15:29, 12 април 2012
da napraviat USB izhod na telefona i s kabel da se svarzva s USB monitorite na Samsung
1
одобрения: 0
plapetus
15:32, 12 април 2012
Samsung da napraviat USB video vhod na Televizorite si i pritejatelite na Samsung telefoni da izpolzvat televizori i monitori
2
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"MWC 2012: Samsung вкара проектор в смартфоните"    

абонамент за бюлетина